Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ALLA HJÄRTANS DAG!

2024-02-14

 Tisdag.

Om denna dag finns inte mycket att skriva annat än orden SNÖFALL, SKOTTA samt SEMLA.

Oupphörligt föll snön från morgon till kväll. Snötäcket byggdes på hela tiden. Av tung och blöt snö. Mattes äldste son hade frågat om han fick komma med semlor på eftermiddagen och vore det inte för att han kör en Jeep, så hade han inte kunnat ta sig fram på vägarna ut i skogen. Som boende mycket centralt inne i  Stockholm är vägarna närmast honom mer lättframkomliga. Han anlände utan problem och mötte traktorn som överraskande nog var ute och plogade i området! Klokt! Då dubbelt så mycket snö skulle hinna komma, innan det var färdigsnöat åtskilliga timmar senare.

Både Husse och Matte skottade snö i omgångar för att inte bli insnöade.

Med magen full med semla gav sig Matte ut med hundarna på sena eftermiddagen. Tanken var att ta åtminstone en kort promenad. Det visade sig att kängorna med snökedjor var ett korkat skoval. Rent idiotiskt. Den blöta snön blev till tjocka bollar och klumpar intryckt mellan hakarna i kedjorna. Matte blev väldigt rund under fötterna! Bokstavligt talat! Rätt snart gav Matte upp gående på vägen med minst en decimeter blöt och kladdig snö. Matte gick upp i skogen i stället. Efter varje steg blev det barmark....  All snö följde med under Mattes kängor. Aili blev glad och kunde käka jord. Hennes största önskan och Dima tittade förundrat på. Matte vände ett styck upp på berget och nu blev det hart när stört omöjligt att ta sig hem igen. Mycket tjocka och kompakta snöklumpar hindrade markkontakt när det bar nerför berget och hem. Ett kort ögonblick funderade Matte på om bästa sättet att ta sig nerför var barfota eller krypande. Att ta av kedjorna med hakarna från kängorna tänkte Matte aldrig på.... Ibland undrar man vad man håller på med. Snömos i hjärnan.

Hem kom Matte och Husse blev glad när han fick en välkomponerad och hälsosam middag även denna dag. Kul att man uppskattas för något. Matte önskar att matlagning var ett stort intresse. Äta bör man annars dör man. 

Nu på onsdagmorgonen dignar skogen och det egna reviret under mängderna med tung snö som frusit. Snökortsvackert! Men det måste skottas mer och buskar och staket måste skrapas av.

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)