Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

POSITIVT MED FRISKA VINDAR!

2021-06-18

Torsdag.

En dag som spåddes bli varm/het, men det blev riktigt drägligt för både folk och fä. Vartefter solen steg och värmen tilltog tilltog också vinden. Modji och Aili tog en lång sovmorgon, efter en kväll med träning och stora frisök med mycket springande i full fart i "miljö" med nosen påkopplad. Mycket skallmarkerande! Sovmorgon innebar att de steg upp tidigt med Matte, somnade om en stund i uterummet där det var svalt och skönt, till skillnad mot i Mattes sovrum. Efter frukost och morgonrastning gick de åter i viloläge på väl utvalda skuggiga och vindutsatta platser. Snart sov båda två djupt igen. Aili i ett hörn på den lite högt belägna altanen och Modji på favoritplatsen under raden av rhododendron ovanför bäckfåran.

Hela förmiddagen låg husets framsida i skugga och flocken höll sig där så mycket som möjligt. Matte bar kanna efter kanna med tio liter vatten åt gången, för att vattna törstiga växter innan det blev för varmt.

Mitt på dagen for flocken ner till golfbanan med restaurangen som serverar "dagens" och denna dag skulle det bli queneller och fiskrätter faller både Husse och Matte i smaken. Hundarna fick givetvis följa med till sitt favoritställe! Kocken har hundkex som serveras alla hundar och det står även på hemsidan att hundar är mycket välkomna! Kan man inte ha en egen hund kan man älska alla andras! En kexburk står på disken och de kexen bjuder han på gratis! Då och då sticker han åt Modji och Aili ett kex när han passerar på uteserveringen, vilket gör att de inte kopplar av en sekund! Snart kommer han.....  Även Husse och Matte blev gratis utfodrade med supergod kaka till kaffet! Här känner man sig alltid välkommen och skulle vädret vara bistert är alla hundar välkomna även inomhus. På Brollsta golfbana är det många som har hunden med sig ut på banan. Nyligen pratade Matte med ett äldre par som håller på att lära sin nerklippta Yorkshireterrier att hitta borttappade bollar! Nu satt hunden på egen stol med egen matskål tillsammans med sina människor efter väl utförd golfrunda!

På hemvägen handlade Matte lite kompletterande sommarblommor där man plockar själv, räknar ut vad man är skyldig och lägger pengar i en låda eller swishar. Här kan man även handla ägg, potatis, saft och sylt samt honung. Ett trivsamt sätt att handla vid en gård på landet där vinden nu friskade i och svalkade skönt över åkern, nerifrån vattnet.

I kvällningen gick Husse en golfrunda med en kompis, Matte gick en lång powerwalk med hundarna och körde sedan trimmer rätt länge och snyggade till i trädgården, när det blev svalt nog för fysiskt arbete.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)