Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DAGSREGN

2014-06-20

GLAD MIDSOMMAR ALLIHOP!

Så här ser det inte ut när Matte tittar ut genom fönstret. Det är mulet, blåser och är 10 grader. Förra året var det sol och 21 grader!

Hela torsdagen regnade det. Kallt var det och blåste gjorde det. Matte tog en regnrockspromenad med hundarna på morgonen och sedan ville Násti och Modji ligga kvar ute på glasverandan. Tio grader var det och de ville inte in. Aili tyckte däremot att det kunde räcka med kyla efter en stund och anslöt till Matte, som eldade i kaminen inne i stugan.

Mot kvällningen tittade solen fram i femminuterspass och lurade ut Matte. Men iskallt var det och millioner knott hade sett dagens ljus och anföll i flock. Matte städade lite i trädgården under den tid det tog för Husse att ta hundarna på en promenad runt kvarteret. Men sedan fick det räcka. Även hundarna flydde knotten och det blev fotboll hela kvällen. På TV alltså.

Husse och Matte konstaterade att man som uppfödare tänker oerhört olika när man söker föräldradjur. Mánnu är fyra år gammal, men den som tar över honom vet i alla fall att han är skottfast, har bra höfter och är bra på agility.

Antal kommentarer: 2

2014-06-20 15:34:06 - Barbro

Glad midsommar till er också! Det(vädret) kan ju bara bli bättre. (flower)(flower)(flower)

2014-06-20 15:46:05 - Cecilia m Lotka, gwendelin_@hotmail.com

Det fascinerar mig faktiskt en smula, just detta hur olika uppfödare av en och samma ras, uppfödare som alla älskar och värnar om rasen, så uppenbart resonerar. Inte konstigt det är en spretig ras vi har...

Trevlig midsommar!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)