Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INSTÄNGDA

2020-09-28

Söndag.

Den ena hundägaren efter den andra i området larmar nu om hundar som får svart klet under tassar och mellan tår om de går på den nybelagda vägarna i området. Man har lagt oljegrus utan grus på många ställen! Stora svarta och kletiga partier som är någorlunda lätta att undvika att gå på - men även många mindre fläckar lite överallt och längs gräskanter och i diken ligger klumpar av svart "klister"!

Hundägare får finklippa päls mellan sina hundars tår och på tassarna. Att få bort det från trampdynor och skor är inte lätt! Alla kollar inte hundarna efter varje promenad och alla har inte FB och ingen kollar tassarna på alla katter och vilda djur. Varningar utfärdas för samtliga mindre vägar i området - men kletet har följt med bildäcken ut på de två längre asfalterade sträckorna och ligger i små och stora klumpar ÖVERALLT! Kunde Matte konstatera efter kvällens korta promenad, som troddes vara kletsäker på asfalten. Trots ett noggrant undvikande av svarta klumpar kom Matte hem efter en halvtimme med svart klet under Modjis båda framtassar och en baktass på Aili! Även under skosulorna fanns svart klet. Det var inte särskilt populärt hos hundarna att behöva få mellanrummet mellan tårna och trampdynekanterna snaggat med nagelsax. Skall man nu inte kunna gå på vägarna över huvud taget med sina hundar?! Vänliga människor upplyser om att så fort det blir riktigt varmt kommer ytan att kleta - inte torka. I all framtid. Många hundar bor i området! Skall alla behöva ta bilen härifrån för att kunna ta hundpromenader?! Man tipsar om skogen och då måste man ta bilen några hundra meter från bostaden först. Dock inte Lapskflocken som bara behöver ta ett långhopp över vägen.

Utanför tomten kan inga hundar, boende i området, gå utan att få klet under tassarna. Instängda således. Går man på det fastnar det under skorna och följer med hem och kletar av sig på trappa, trätrall och golv om man inte tar av sig skorna. TRIST.

Lapskflocken tog det lugnt under söndagen. Husse åkte till golfbanan och klippte sedan gräset. Matte tvättade och beskar buskar och hundarna tuggade tuggpinne och slappade med viss koll på omgivningen.

Allt styrdes av att vägen utanför huset och alla andra var olämpliga att beträda. Vilket alla hundägare ännu inte blivit varse - men det skulle de komma att bli vartefter dagen led och allt fler hade varit ute och söndagspromenerat.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)