Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ANNORLUNDA JULSTÖK

2015-12-20

Lördagen ägnades åt att julstöka så här helgen innan julafton. Men inte en enda julpryl inhandlades vid besöket i Arninge, dit hundarna fick följa med. Hem kom Husse och Matte med gardinstång och rullgardin samt några kuddar och lite smått och gott som krävs för att flytta runt i huset.

Vid hemkomsten hade snickarna just avslutat läggandet av takplåtar på huset i skarven med tillbyggnaden och ränndalarna. Nockplåtarna återstår och regnvattensystemet är bara till hälften färdigställt. För Husse och Matte återstod att finstäda all mark långt ut från tillbyggnaden på små sylvassa avklippta plåtbitar och mängder med små plåtmaskar av bortslipade plåtspån! Böj, sträck, böj, sträck! Husse och Matte gick likt pickande hönor över gräs och grusytorna! Smått, smått och svårt att greppa med arbetshandskar, men vasst. Stora plåtbitar skulle åxå städas undan och sorteras. En del skall tillbaka, som kantplåtarana vid vindskivorna och annat skall till tippen. Hundarna fick roa sig själva och Aili var inte speciellt intresserad av detta  skräpplockande. Många tappade spikar och skruvar skulle plockas upp även de. Små brädbitar och sågspån samlas ihop och slängas och andra brädor samlas ihop och sorteras i eldningsbart och icke eldningsbart.

När skymningen började falla allt snabbare tyckte Aili dock att det kunde vara nog med städandet! Hon tryckte resolut upp en kamptrasa först i Husses och sedan i Mattes ansikte! Måne hon värnade om tvåbeningarnas rygghälsa? Hon fick som hon ville och Husse tog med hundarna på en promenad och Matte gick in och började förbereda middagen.

Lasse Kronérs julförberedelser på TV var trevliga att se på, men icke förty så föll Lapskfamiljen i sömn framför brasa och TV.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)