Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KNYTTKLOKAPNING

2013-10-25

Torsdag.

Av hänsyn till Modji såg sig Matte tvungen att klippa knyttklor. Modjis underrede blev allt mer sargat när knytten ivrigt mjölktrampade. Allt växer på knytten. Pälsen och klorna har tilltagit rejält. Även röstresurserna och de övningsskäller nu lite. Piper inte bara. En bra renvallare skall ha ett bra skall. De blir allt rörligare, men sover mestadels, när de inte äter.

För att få till en bra kloklippning tog Matte knytten när de sov. Placerade dem på en mjuk fäll på köksbordet och knipsade med den lilla klotången avsedd för smågnagare. Modji observerade att Matte rotade på hyllan där klotången ligger och klövs mellan att hålla sig undan och hålla sig nära ett knytt som avlägsnades ur lådan. Modji såg ut som sinnebilden av en mycket skeptisk hund! Mycket talande! Hon höll sig för säkerhets skull en bit ifrån.

Samtliga knytt togs ur lådan när de sov djupt. Tre av dem fortsatte att vara sömndruckna och var mycket lätthanterliga. En tvärvaknade och visade mycket humör och stark vilja. Intressant. Ingen av dem blev misshandlad med klipp i pulpan. Samtliga somnade om direkt när de kom tillbaka till lådan.

Ett knytt har visat klättertalanger och försökte under torsdagen nå över kanten på lådan. I riktning mot fönstret och ljuset och ett skyddande kompostgaller (som varit stöd för en täckande filt) föreföll inte utgöra något problem. Ett knytt har visat intresse för att vandra runt lådan och visar intresse för en av valpleksakerna. Ett knytt upphöjer sin röst extra mycket när maten inte kommer fort nog. Alla är de på hugget på olika vis. Det är inte ett och samma knytt som visat framfötterna i olika sammanhang. Härligt! Här i lådan finns ingen som kommer till korta på något sätt. Alla vet att hålla sig framme. Mycket skönt. En energisk skara. Fortsatt.

Matte tog med Násti och Modji på en promenad för frisk luft och stimulans. Det går inte så fort. Matte är fortfarande lika blålila som för en vecka sedan och lika svullen över höften och magen. Lika tacksam för att trots allt kunna gå. Med hårda smällar i både höft och knä. Ont gör det och svårt att sitta och att ligga i sängen är det, men kunde, som för det mesta, ha varit mycket värre.

Husse kompletterade med en promenad med båda hundarna i skymningen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)