Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRATTIS LEVI MED HUSSE!

2021-06-22

Ett stort GRATTIS till Levi och hans husse som gjort ett godkänt ruinprov i hettan! Sista delprovet innan slutprov! I Finland är kurserna uppbyggda annorlunda än i Sverige. Levi fixade söket på sju minuter av tjugo tillåtna. Vi ser fram emot att snart kunna träna tillsammans igen! Levi är en härlig Lapskkille med mycket energi och det har varit väldigt roligt att få följa honom!

Måndag.

Värmen består med 29 grader även på måndagen. 21 grader redan när man kliver ur sängen före sju. Husse morgonpromenerade med hundarna till brevlådan. Matte traskade strax efter runt kvarteret med dem. I kvällningen blev det en plågsam skogsrunda med kopiösa mängder knott och mygg som kröp in i ögon och öron på både hundarna och Husse. Det blir flera korta hundpromenader. Inga långa i värmen. Även Matte plågades rejält under sin snigeljakt. Knotten försökte tränga sig förbi hörapparaterna och in till trumhinnan och ögonen attackerades svårt av bitande knott. 

Bäcken är nu ett minne blott. En bäckfåra med skymten av väldigt lite vatten på botten och en källa till alla stickande insekter som kläckts strax utanför ytterdörren. En granne kvällspromenerade med sin hund iklädd jacka med hårt åtsittande kapuschong runt ansiktet, med endast ögonen fria! Trots den tjugofyragradiga värmen vid tiotiden på kvällen! Vägen löper längs bäckfåran.

Mellan morgonpromenader och kvällspromenad tillbringade Matte och hundarna dagen i skuggan och njöt av en svalkande vind. Faktiskt! Aktivitetsnivån var låg. Modji och Aili sträckte ut sig på gruset under trädgårdsbordet där vinden svepte förbi fritt och skönt för dem. Husse var iväg och besiktigade släpet som fick underkänt. Träffade en kompis och slog lite på driving rangen och åt middag på golfklubben. Matte tog en apelsin och ett glas vatten och utfordrade hundarna. Läste lite. Bar många liter vatten till törstande växter. En het dag i Lapskreviret.

I växthuspaviljongen växer det så att det knakar! Minigurkor har passerat decimetern och tomater och paprikor trivs även de. Här är några som gillar både hetta och insekter! I övrigt kunde Matte skörda de fyra första jordgubbarna  i odlingslådan med eget litet växthus. Även dessa gubbar gillar hetta och insekter. Kul att någon gör det! Gubbarna vaar mycket goda!

 

Antal kommentarer: 1

2021-07-01 19:15:56 - Kim, kim@sodergards.ax

Tack, Vi har ju fått världens bästa mentorer som ställer upp i ur och skur . Måste ju visa att jag menade det när du frågade om jag klarade av en Lapsk. Vi kommer snart fram till vårt mål, för HAN levererar och jag är inte rädd att gå ut i skarpt uppdrag , för visar han att där är tomt så vet jag det !
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)