Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DUBBELVACCINERADE

2023-11-08

Tisdag.

Detta var dagen när man skulle köra igång gratisvaccineringen för alla 65 + och speciellt behövande, inför årets säsongsinfluensa. Man kunde även vaccinera sig med det nya och uppdaterade covidvaccinet. 

Som tidigare skulle det gå att vaccinera sig på ett inte alltför avlägset apotek och både tidsbeställning och drop in i mån av tid, gällde som tidigare. Vilket har fungerat mycket bra. Matte och Husse ställde väckarklockan och var på plats i god tid innan apoteket skulle öppna. Regnet strilade ner och det var helt öde på platsen. Tiden gick och den förväntade kön uteblev. Apoteket öppnade och Matte och Husse var först i kön. Vaccinatören skulle börja lite senare och nu dök tre personer som beställt tid upp. Ingen vaccination kom igång. Överbelastning på nätet och det gick inte att registrera patienter och ingen kunde vaccineras, oavsett beställd tid eller inte. Nu rasade det in äldre som ville stå i kö för vaccination som dropinpatienter. Så har det fungerat år efter år men inte nu. 

Så småningom lossnade det i vaccinatörens dator och det visade sig att ingen dropinvaccination var möjlig. Dock kunde Matte och Husse petas in direkt efter de tre som beställt tid, då en lucka visade sig finnas. Övriga ombads boka tid eller bege sig någon annan stans. De tipsade varandra om att åka till Täby Centrum och troppade av. Matte och Husse fick en covidspruta i vänster arm och en säsongsinfluensaspruta i höger arm och sedan var det klart. Vad de som for vidare inte visste var att kring Täby Centrum var två gymnasieskolor och ännu en skola avspärrade och alla elever var instängda, då en beväpnad person setts i området. Detta hörde Matte och Husse när de var på hemväg.

Ibland skall man ha tur och nog hade Matte och Husse haft flyt denna morgon! Två efterlängtade vaccinationer var fixade och på nyheterna rapporterades det om att covid åter sprider sig över hela landet i mycket rask takt. Om Matte och Husse blir allvarligt sjuka finns ingen som automatiskt tar över ansvaret för Aili och Dima. Dessa två sprutor var helt nödvändiga och det är en gåta varför man inte tackar och tar emot när man får chansen! Varenda erbjuden covidspruta har tagits emot med stor tacksamhet. De har blivit många vid det här laget.

Aili och Dima hade inte behövt vara ensamma hemma så länge. Regnet föreföll avta och Matte tog genast med dem ut på en långpromenad. Varpå regnandet åter tilltog och till slut öste regnet ner. Blöt Matte och blöta hundar torkades torra och sedan var det dags för fika. Resten av dagen tillbringades i stugan.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)