Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SVÅRT ATT FÅ IHOP DET

2021-04-16

Torsdag.

Matte får inte ihop detta. Det blir mer och mer tydligt att alla generationskamrater inte alls jublar när de nu får möjlighet att vaccinera sig mot Covid-19. Man oroar sig för biverkningar och "avvaktar och ser vart detta tar vägen och hur det går för dem som vaccinerar sig". 

Samtidigt går Lena Hallengren i dag, fredag, ut med att de som är vaccinerade får träffa fler människor inomhus och även besöka äldre inom äldrevården, minst tre veckor efter den första sprutan. 

Samtidigt säger man i dag på nyheterna att det börjar saknas syrgas inom vården av svårt Covidsjuka och syrgas hoppas man få från våra grannländer. Man rapporterar även om att smärtlindring börjar bli en bristvara i särskilt drabbade regioner och där binds patienter fast när de inte kan få smärtlindring.

Fasansfullt!!! När man under smärta känner att man håller på att kvävas och får panik binds man fast!!!! På sjukhus i Sverige i april 2021. ?!

VARFÖR struntar så många i att hålla avstånd och lever på och sprider smitta som om de var födda immuna?! "Pandemitrött"? Icke ansvarstagande snarare.

Det vara förvånansvärt många som inte vågar vaccinera sig och låter andra runt om testa först.

Men ger sig ut i trafiken gör man. Röker gör man. Snusar gör man. Samt äter diverse  icke kontrollerade preparat som man tror sig få god hälsa av. Det finns väldigt mycket som är ett större risktagande i vardagen än en vaccination mot Covid-19.

Att vaccinera sig mot en sjukdom som skördat närmare 14.000 liv bara i Sverige är en solidarisk handling, för att livet så snart som möjligt skall kunna återgå till det normala. För att rädda liv. För att förhindra långvarig sjukdom för många. För att få igång ruljansen så att jobb räddas. För att få tillbaka våra liv så som vi mins dem från före det stora C.

Torsdagen ägnade Matte åt att gräva undan ytterligare någon kvadratmeter av den vattendränkta och tunga grässsvålen med vidhängande lerjord och flyttade ett tungt bord med järunderrede och stenskiva. Risktaganden för en gamling förvisso, som medicinerar mot högt blodtryck och har artros i rygg och leder. Men risker tar man varenda dag, medvetet och omedvetet och att vaccinera sig mot Covid-19 för att dels se till sitt eget och hundarnas bästa och dels dra sitt strå till stacken för att bromsa upp pandemin var en självklarhet. För både Matte och Husse.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)