Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDSNACK

2016-03-14

lördagen drog Husse iväg med sina golfklubbor för att träna i golftältet i Ullna. Med sig fick han Mattesonen med flickvän, som provade och fann ett tält föga inspirerande för att stå och slå bollar, utan att förflytta sig en meter under en timmes tid. Matte håller med. Som också bara provat och inte har gått några meter på golfbanan annat än med lösa hundar vintertid, eller medföljande Husse som jobbat för green card. Men att stå ute och slå bollar på rangen ger i alla fall frisk luft och lite vidare vy!

Färdigtränad dök trion upp vid den lilla stugan i skogen, medförande förtäring för ny energi. Matte hade väl inte förbrukat så mycket energi, men ytterligare snö och is var i alla fall borttaget kring stugan. Hundböcker och tidningar åkte fram på bordet och som vanligt snackades det sedan hund! Det givna samtalsämnet i familjen och ständigt återkommande. En del hästsnack blir det också. Träningsmetoder, etologi, mentalitet, nedärvbara egenskaper gällande olika hundraser bland annat. Här diskuteras bredare än bara Lapsk Vallhund!

Söndag.

Husse och Matte åkte hemifrån för att närvara vid ett möte. Mycket överraskande kom detta möte att rakt igenom ledas av en annan person än den som valts till ordförande.

Mycket överraskande kom detta möte att bli helt allmänt.

Man kan aldrig upphöra att förvånas, hur gammal man än blir.

Kvällen avslutades med att Matte satte världsrekord i att desperat kasta sig ut genom grannens ytterdörr!

För att inte kompromettera grannen, må här förtäljas att han själv befann sig utomlands! Endast hans två knappt ettåriga katter befann sig hemma. Extremt skygg bror och mycket tillgänglig syster skulle släppas in och serveras kvällsmat av Matte. Som medvetet avhållit sig ifrån att göra dessa katters bekantskap. Då hon är hemma på dagarna och deras husse är borta och mellan husen ligger en väg där många kör väldigt fort.

En bra strategi fram till nu....

Sällskapliga Syster katt mötte på trappen och skyndade in för att få mat. Skraja syskonet syntes inte till. Matte öppnade köksdörren på baksidan och där stod han. Men vid åsynen av Matte blev han brydd. Backade undan. Efter väldigt mycket taktik och kattsnack och finter hit och dit fick Matte igen dörren bakom både honom och den nu mätta syrran. Killen kapitulerade och kelsjukt strök han sig mot Mattes ben. Med svansen som en lampborste! Om nu någon nu för tiden vet hur en sådan ser ut och används? I en otrygg värld valde han att hänga med Matte. Ett gott val, då Matte serverade god kattmat och dessutom skyddade honom från sin ännu hungriga syster. 

När båda katterna var mätta och belåtna var det dags för Matte att säga godnatt till grannkatterna, lämnande en nattlampa tänd. Men det var sannerligen lättare tänkt än gjort! Så snart Matte närmade sig ytterdörren hängde katterna med och envisats var den tidigare så skygge hankatten. Gång efter gång kastade Matte en näve torrfoder i duschrumet och rusade sedan mot ytterdörren, för att misslyckas. Hankatten hann först fram till dörren. När Matte lyckats få in små torrfoderkulor under duschkabinen fick hon ett minimalt försprång och hann öppna ytterdörren med en meter till godo. Kattgrabben lät sig bromsas med en sjasande hand och Matte kastade sig hals över huvud ut genom dörren, ut i bäcksvarta mörkret. Där pannlampan och skorna fanns någonstans.

Hemma väntade Husse med efterrätten, som i väntan på Matte åkt in i kylen igen. Sedan fastnade Matte i telefonen och vid datorn resten av kvällen. Allehanda ting fanns att avhandla. Söndagsfrid kändes som ett okänt begrepp. Trött tant stupade i säng.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)