Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

N-ORDET

2018-02-07

Tisdag.

Vinterväder och den unga och småvuxna råbocken besöker frekvent fågelbordet intill husets baksida. Det är nästan så att han verkar söka sällskap när Husse och Matte sitter och äter! Nu dök även en mycket liten get upp på tomten intill. Blötsnön som föll och frös till gör det svårt för dem att hitta mat.

Matte tog en promenad i området med hundarna och vinden bet i kinderna. Vägen med tillfrusna traktorspår i is är tröttsam att gå på tycker Matte. Det fick räcka med en halvtimme och hundarna föreföll inte speciellt ledsna för det. De fick vara ute på tomten ett tag medan Matte pysslade lite, innan hon måste ge sig iväg. Hundarna lämnades ensamma hemma, men Husse som var hos tandläkaren skulle snart vara hemma igen.

Matte var hemifrån under hela eftermiddagen i lite olika sammanhang. Hem kom hon med en obehagskänsla tyvärr. Det känns inte bra att lyssna till andras samtal där både N-ordet och Z-ordet nämns i en konversation på endast fem till tio minuter. Som det mest självklara nämndes både negern och zigenarna. Inte i positiv bemärkelse när det gällde de senare.

Har vi inte kommit längre?

Undrar en bedrövad Matte.

Klicka för större bild.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)