Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HÄMNDEN ÄR LJUV!

2018-06-28

Onsdag.

En het dag med 27 grader och så vidare värst mycket blev inte gjort utomhus, dock en del inomhus i korsdrag från alla håll. Modji alternerade mellan att ligga i solen och i skuggan och Aili låg under matbordet inne större delen av dagen.

I kvällningen hade det svalnat till en bra temperatur för hundträning och solen sjönk bakom stora hus och stora träd som skuggade sökmrådet på Skanska. Tränade gjorde två Lapska tikar, två Lapska hanar, en Jaktlabbekille och en Springertik. Först ut var Labbekillen som inte varit här tidigare och hans matte fick en utmaning på ett okänt område. En mängd med blåa manskapsbodar stod sammanfösta med smala passager emellan, bildande ett gytter av tänkbara gömställen! Alla dörrar gick inte att öppna men en del bodar kunde man komma in i. Några hade en vägg ersatt av byggplast som spikats fast och någonstans fanns en reva som erbjöd passage genom plasten. Här gömde sig tre personer och någon facit fanns inte. Vilket skulle visa sig aningen korkat i slutänden. Eller riktigt bra! Beroende på hur man ser det.

De tre figuranterna gick ut tillsammans och gömde sig varefter i några av bodarna. En träningskmpis gick in där det stod "Platskontor" på dörren, Matte slank in i en mörklagd bod där det stank av "kvarblivet någonting" och slog sig ner på en stol i mörkret precis innanför dörren. Kompisen fortsatte med orden "jag fortsätter framöver". Sedan var han borta. Vääääldigt länge.

Labbeekipaget testades nu vad gällde uthållighet i arbete. De två första figuranterna hittades och Matte skrämde slag på föraren när denne öppnade dörren och möttes av en person så omedelbart innanför dörren. Labben jobbade oförtrutet vidare! Upp och ner, fram och tillbaka mellan alla bodarna. Föraren blev alltmer frustrerad men hunden jobbade envist på. Ingen visste var den saknade figgen gömt sig. Alla började ropa. Inget svar. Klockan gick. Ekipaget slet i slyt i de långa raderna av tänkbara gömställen. Föraren ringde till slut desperat den försvunne och undrade om han grävt ner sig! En vag beskrivning gavs men hittad blev han inte. Till slut kunde han ropas fram av Husse utan att föraren såg var och hunden fick ett bra avslut genom att han gömde sig på nytt. Ett uthållighetstest och den unge Labbekillen imponerade stort genom sin motor och sitt självständiga arbete i samarbete med sin förare. Som  fick chansen att ge igen strax efter!

Under sitt eget sökande hade hon upptäckt ett förhoppningsvis svårt gömställe där hon kröp in och sedan var det ombytta roller! Glädjen var stor när den som nyss fått vila länge fick ett sjå att med sin Lapskgrabb söka rätt på den hämnande föraren! Nu fick Lapskekipaget verkligen slita! Medan de sysslade med att hitta rätt på Labbematte tränade resten av gruppen i en annan del av området. Modji fick med Husse söka rätt på en person högt placerad på en stege och en person i ett litet skåp längst bort i området. Husse imponerades av Modjis fart och ork efter en så varm dag! Här vilade inga halta löss! Modji var pigg till tusen och gjorde ett mycket bra och effektivt frisök över en stor yta och fyndade fint. Aili fick ett kopplat sök (lina) i en byggnad med tre väggar innehållande lite av varje. Här fanns tre personer gömda och vittringarna slog i varandra. Aili fick dessförinnan ett mindre tomsök, även det ett bundet sök. Snyggt jobbat.

Nåväl, till slut var Labbematte funnen och Lapskekipaget hade fått göra ett rejält sök där hjälp till slut måste efterfrågas. Lite uppstyrning för att hinna fynda innan Burger King skulle stänga! Många hjärtliga skratt blev det denna kväll! Labbematte lyckades med sina intentioner att "ge igen" ! Hundarna fick sig varsin rejäl genomkörare. Vilket inte hinns med så ofta en vanlig vardagkväll. Alla skötte sig med den äran och hela gruppen var samlad igen.

Tack för kul träning och många skratt! Hämden är som sagt ljuv och facit eller inte facit, det är frågan.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)