Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUSSE FYLLDE ÅR

2024-06-08

torsdagen firades nationaldagen på så vis att vimpeln på flaggstången byttes ut mot flaggan. Husse, som varit på Friskis och Svettis, hade med sig varsin bakelse med en svensk flagga på när han kom hem. Så det blev gofika i blåsten på altanen.  "Svenska Flaggans Dag" hette det tidigare och firades under Mattes gymnasietid med att man stod på skolgården i en evighet och lyssnade på rektorn, innan flaggan hissades på skolgården. Ett år var det så varmt att en elev svimmade. Då på 1960-talet. Det var väldigt varmt ibland så här års även då. Man var alltså inte ledig den dagen. Inte heller var man ledig på lördagarna. Lördagarna jobbade man bara halv dag, men Mattte som ett år hade "skolkök" just på lördagar slutade först klockan fyra. Det var tider det! Allt var inte bättre förr - men en hel del var det.

fredagen skulle Matte, innan Husse vaknade, förbereda ett stillsamt frukostfirande, då det var hans födelsedag. Matte brukar vakna vid sextiden och Husse vid åttatiden. Döm om Mattes förvåning när hon väcktes av en mild knuff, som hon trodde kom från en hundnos, strax före åtta!!! Halva dagen hade gått! Typ. Det var Husse som informerade om att kaffet strax var klart. Det händer någon enstaka gång om året att Matte vaknar efter klockan sju. Antagligen behövde Matte få sova ut just denna dag. För övrigt har Matte inga som helst problem med sovandet, vilket hon knappast vågar berätta då många verkar ha det. Matte slocknar som klubbad vid elva på kvällen och sover sedan som medvetslös till hon vaknar vid sextiden. Även hundarna sover sig genom nätterna, liggande i sina biabäddar sida vid sida vid fotändan till Mattes säng. Det är ljuvligt med eget sovrum.

Husse hade en önskan på sin födelsedag och det var att bli bjuden på middag på något trevligt ställe. Så då blev han det. Matte hade hittat ett tidigare aldrig besökt ställe, inte alltför långt borta. Här fick Husse sitta och titta ut över vattnet och äta fish and chips till sin stora belåtenhet! Alla andra valde att sitta ute i sol och blåst, men bor man i en stuga i skogen är man ute för det mesta så här års, så det var rätt skönt att sitta inomhus i skugga och lä. Även om matsalen var helt öde. Hundar var tillåtna både utomhus och inomhus, men de fick stanna hemma den här dagen. De hade det nog bäst där och de är med på så många olika platser annars.

Matte tog senare en kvällspromenad med hundarna och flocken njöt av svalare väder, med behagligare sovtemperatur i stugan nu.

Antal kommentarer: 4

2024-06-08 17:29:32 - Anne-Lise Kofoed, Annelisekofoed57@gmail.com

Tillykke (grattis) på fødselsdagen til Husse (flower)
Venlig hilsen Anne-Lise

2024-06-09 07:37:42 - Marianne

Han hälsar och tackar så mycket! (heart)

2024-06-12 20:25:31 - Christina , christina.mikkelsencm@gmail.com

Grattis till husse flera dagar för sent!(flower)
Christina

2024-06-12 21:46:04 - Marianne

Tack snälla!
Han hälsar och tackar så mycket för omtanken!(heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)