Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUSSE PÅ TAKET

2017-06-18

Lördagen tillbringade Husse till största delen på taket till den nya carporten. Han täckte taket med ytpapp och i värmen höll sig pappen mjuk och fin och varmluftpistolen beövde aldrig användas för att få böj på pappen. Matte tjatade och Husse drack vatten och täckte huvudet i solskenet. Fint blev det!

Hundarna fick hålla sig i huset och uterummet, när Matte åkte iväg för att handla fler växter till tomten. Risken att Násti somnar djupt i solen finns, även om hon mestadels väljer att ligga inne i korsdrag eller i skuggan. Från gallret i dörröppningen till uterummet hade de full koll på Husse på taket!

Matte handlade växter där man plockar vad man vill ha och sedan lägger man pengarna i en låda. Som tidigare var ett öppet kassaskrin, men numera är en låst brevlåda. En nyhet för året är att man kan swischa. Här står en termos kaffe framme med koppar vid trädgårdsmöbeln och det är bara att slå sig ner om man skulle vilja. Hem kom lite av varje i form av blandade amplar och petunior, två hänglobelior i amplar hängde Matte omedelbart upp på vardera sidan av carporten ut mot vägen. 

Hundarna var allmänt slöa i värmen, men piggnade till frampå kvällen och fick promenera med Husse i skogen. Som vanligt promenerade Matte runt på tomten och mördade sniglar och plockade hundskit i kvällningen. Därefter satt Matte på altanden och lyssnade på fågelsången som var intensiv! Koltrasten, Göken och Ringduvorna gjorde sitt bästa för att överrösta varandra. Till en början gjorde hundarna Matte sällskap, men de drog sig in i uterummet och somnade djupt. De gjorde kväll . Här var det aningen svalare än i sovrummet trots ett genomvädrat hus. Biabäddarna lockade inte direkt när det var 22 grader i sovrummet. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)