Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SKURIGT VÄDER

2021-08-09

Lördag.

Städdag i samfälligheten. Ovanligt många ställde upp trots vädret, där regnskurarna avlöste varandra.  Men beaktat hur många som bor i området var det en liten skara. Hundarna fick stanna hemma när Husse och Matte greppade såg och busksaxar och röjde loss i skymda korsningar i området. Mycket aspsly samlades i högar vartefter. Gemensam lunch intogs i form av korv och fika i samlingslokalen i det gamla stallet. Ganska blött blev det och väl hemma hängdes kläder på tork och en liten "virre" värmde gott inombords efter hårt arbete. Så småningom blev det dags för hundarna att få promenera med Matte,  när regnet hörde uppe en stund.

Söndag.

Matte vaknade för tidigt efter en natt när regnet nästan dånat i sitt smattrande mot plåttaket och kunde lika väl ta med hundarna på en ovanligt tidig morgonpromenad och hämta tidningen när regnet vilade sig en stund. Om den nu skulle ligga i lådan. Det har krånglat påtagligt mycket med utebliven tidning i sommar! På söndagen fanns tidningen där och det var en fröjd att läsa om hopplagets vinst med guldmedalj i OS! En final avgjord med "straffar"/omhoppning. Husse och Matte kunde inte se detta. Bara höra på radio i direktsändning. Reporterns målande språk övertraffade sig själv i att något var "aprikosmarmeladiskt" bra och "hetaste kastrullen på spisen".

Matte läste intervjuer med ryttarna och beskrivningar av de tre duktiga hopphästarnas personligheter. Matte log. Kände igen Aili i mycket när All In och Indiana beskrevs. Halvsyskon för övrigt. Explosiva, intelligenta, lite känsliga och inte helt enkla att utbilda och träna. Fantastiska när man hittar rätt "knappar" att trycka på!

Dagen blev rätt staccato när man måste anpassa sig efter skurar som avlöste varandra. Det blev lite gjort här och där och sedan blev det lite vila i väntan på nytt uppehåll. Matte hann ta en långpromenad med hundarna och lite powerwalk blev det även för motion, när hettan nu gett med sig. Rätt många var ute och hundpromenerade tidigt efter nattens myckna regnande. Ytterligare en hundpromenad fick hundarna i kvällningen när det var uppehållsväder en stund.

Regnet behövs och är efterlängtat!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)