Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HÅRT ARBETE

2013-07-14

Lördag.

Husse och Matte stängde av mobiltelefonerna och ägnade sig åt hårt arbete på torpet. Diskuterats har det gjorts mycket i familjen det sista dygnet och nu var det dags att fokusera på annat och mer kreativa sysselsättningar. Att arbeta sig trött är inte så tokigt.

Husse fortsatte med målarfärg och pensel och koncentrerade sig på att hålla isär vitt och rött på verandan. Matte klättrade upp på en stege och gick lös med sågen på grangrenar som sökt sig för nära lillstugans väggar. Resultatet blev gott. Verandan fin, Husse rödrandig och Matte fullständigt nerskitad av nerfallande barr, kvistar och sågspån. Även i ögonen. Inkletad med kåda blev Matte åxå. Lillstugan fick luft runt väggrna.

Hundarna växlade mellan att vila i solen, vila i skuggan och äta blåbär och smultron. Innan hemfärd tog familjen en promenad bortåt skogen med lösa hundar. På traktorvägen kom jakträttsinnehavaren med kartonger med mat åt några djur som utfordras intill och hundarna visade prov på mycket god diciplin när han passerade på sin fullastade fyrhjuling. Kanske var det mat till Havsörnparet som häckar i närheten?

På tillbakavägen tog han en sväng nerom den gamla bandyplanen där Husse och Matte latjade med sina hundar och körde lite "budföring" och kurragömma bland björkslyt som börjar invadera planen. Han kanske ville kolla hundhållningen lite närmare? Fullt förståeligt. Här kommer nyinflyttade som börjar gå med lösa hundar längs vägen vid denna tiden på året. Násti och Modji kom omedelbart på inkallning och satte sig vid Mattes sida. Vad kan man inte åstadkomma med fickan full med godis!

Familjen hann hem precis i tid till fotbollsmatchen Sverige - Finland och gladdes åt det fina resultatet. De svenska tjejerna bjöd på god underhållning. 

På kvällen firades en födelsedag snett över vägen och Modji visade tydligt att hon helst hade stannat ute på tomten över natten för att hålla koll. Familjens vakthund.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)