Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VARDAG

2013-04-30

En tråkig rubrik kanske. Men ett tecken på stabilitet. På måndagen flöt dagen på.

Matte tog en modifierad långpromenad med hundarna. Tidsmässigt som vanligt, men aningen kortare och med mer luktpauser. Násti har fått ta det synnerligen lugnt denna vecka som gått sedan den andra operationen. Inte för att ett för aktivt liv orsakat omoperationen, utan för att nu har Násti haft betydligt ondare än efter den första operationen. Hon har varit opererad två gånger sedan den 19.3. En påfrestning för vem som helst.  Måndagens promenad var den första promenaden på en vecka, som inte bara var en "toalettsväng" på några hundra meter. Denna extremt blåsiga promenad uppskattades mycket av hundarna! Många nytillkomna hunddofter, efter en helg då många besökt sina fritidshus för första gången sedan hösten. Matte fick hålla i hatten i stormbyarna, som fick träden att buga djupt mot marken. Iskalla vindar. Vindar som förpassat en familjs fina trädgårdsdynor ut i det geggiga diket....  Där låg fem fina, lila dynor snyggt uppradade i diket. Allt möjligt annat löst på tomterna hade också fått fötter och var på rymmen utanför tomtgränserna. Cellplastbitar, plastpåsar, blomkrukor m.m.

Ett litet stycke hemifrån signalerade Modji att något pågick i det breda och vattenfyllda diket längs vägen. Jodå! Där spelade paddorna högljutt och Matte räknade till minst 20 paddor som hade gruppsex på en enorm ansamling av rom. Nyfikna paddor strömmade till från både nord och syd! Matte har aldrig upplevt något liknande. Modji måste tvingas till stillhet, då varje häftig rörelse fick paddorna att dyka. Modji fick inte skrämma dem. Det tolkade Násti blixtsnabbt som att om man inte tittade på paddorna fick man godis. Smart tjej. Godisfixerad tjej. Lättränad. Modji uppförde sig exemplariskt när hon tagit till sig reglerna. Som en staty satt hon vid dikeskanten och lyssnade och tittade. Vore det inte för en genomblåst Matte, så hade nog Modji varit kvar där än!

Under eftermiddagen valde Násti för det mesta att kura i korgen på glasverandan. Där blåste det inte! Modji, som är vakthunden i familjen, måste så klart hålla koll runt om. Då får man trotsa väder och vind! Alltså satt Modji på tunet och höll koll. Trots vindkast rakt mot huset, som fick glasdörren att skallra. Matte satte ändan i vädret och rensade ogräs. Att inta en låg profil är klokt när vinden griper tag. Men det gällde att ha tröjan ordentligt instoppad i byxorna, för bevarande av lite kroppsvärme.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)