Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INGENTING

2014-05-04

Lördag.

Husse och Matte tog med hundarna för att uträtta lite ärenden nere i centrum. Solen sken, men det var endast några få plusgrader och även denna dag blåste en isande kall nordvind. Det såg så skönt ut när man tittade ut, men det var kallt! Därför fick hundarna följa med på turen. Ingen het bil väntade.

Hundarna fick studera livet i centrum när Husse och Matte handlade och testade den nya kaffehörnan på ICA. Invigningserbjudande: kaffe och bakelse för 25 kronor. Det kunde inte gottegrisarna Husse och Matte motstå.

Med lite nerdragna rutor och en vädringssprint i bakluckan var det bara 12 grader i bilen och hundarna föreföll ha det bra. Härifrån gick färden till biltvätten. Matte kollade noga att rutorna var helt uppdragna. Den senaste tiden har Mattes bil utmärkt sig som den skitigaste alla kategorier, var Matte än parkerat den. Lätthittad på parkeringsplatserna, men bedrövligt genomskitig....  Násti och Modji sov sig genom biltvätten. Aili satt med nosen intryckt i gallret mot baksätet och kollade mycket intresserat när vindrutan tvättades med borste. Miljöträning. Familjens hundar har sedan de var valpar fått hänga med både i biltvätten och på besiktningen. Med upphissning av bilen. Inget som någonsin bekommit dem på minsta vis. Det ingår liksom i vardagen.

Eftermiddagen förflöt med utomhusjobb på tomten och Matte byggde en trädgårdsportal för Humleplantan att klättra på. Lyckades stå på en vinglig stege och spika utan att ramla ner. Blev dessutom nöjd med resultatet. Husse tog med hundarna på en skogspromenad. Aili hittade inte på något bus under hela dagen. Märkligt.

Annat än att gräva en liten grop under Doftolvonet som snart slår ut och sprider väldoft i trädgården. Men det kändes inte som så allvarligt att det är värt att räkna  till kategorin "valpbus".

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)