Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÄNTLIGEN

2021-10-28

Onsdag.

Hoppsan! Här blev det fel en mycket tidig onsdagmorgon. Matte skrev och något gick galet och all text försvann. Efter en mycket kort natt med förberedelser inför en tarmundersökning var Matte inte riktigt vaken, när hon fördrev tidiga morgontimmar vid datorn. Bara rubriken blev kvar tydligen. 

Äntligen kom alltså beskedet att en tredje Covidspruta anses nödvändig. Nu när effekten avtagit i fådda sprutor och smittspridningen ökar i bland annat Stockholmsregionen. De äldre "sköra och utsatta" och alla andra som tagit råden ad notam och avstått mingel och umgänge håller sig fortsatt undan för att slippa sjukdom. Även om det sägs att "svår sjukdom och död" inte är fullt så hotande längre. Varken Matte, Husse eller väldigt många andra sjuttioplussare och även en del minus vill bli sjuka alls! Fortsatt liv med distans föredras framför Covid. En tredje spruta är varmt välkommen för många! Även för Husse och Matte som står på tur mot slutet av november.

Det är fullständigt obegripligt att så många inte tar sitt ansar för kollektivet och vaccinerar sig, för att försöka få smittan att bromsa upp. Som en solidarisk handling.

På FB kunde Husse och Matte läsa följande text som gärna kunde kopieras. Så då gör Matte det.

 

"Jag är vaccinerad och nej jag vet inte vad som finns i det - varken detta vaccin eller de jag fick som barn, eller i Big Mac eller i varmkorv. Jag litar på läkarna när de säger att det behövs.

 

Jag vet inte heller vad som finns i Ibuprofen eller andra i mediciner, det botar bara mina smärtor.
Jag vet inte vad som finns i bläcket för tatueringar, eller varje ingrediens i min tvål, schampo eller deodorant. Jag vet inte den långsiktiga effekten av mobiltelefonanvändning, inte om maten jag åt på restaurangen tillreddes av rena händer. Eller vad mina kläder, gardiner, sportdricker innehåller för farligt.
Kort sagt.....
Det finns mycket jag inte vet och aldrig kommer göra.
Men en sak vet jag: livet är kort, väldigt kort och jag vill fortfarande göra något annat än att bara vara "låst"i mitt hem. Jag vill fortfarande krama människor utan rädsla.
Som barn och som vuxen har jag blivit vaccinerad för polio, röda hund m.m, och ganska många andra; mina föräldrar och jag litade på vetenskapen och behövde aldrig genomlida eller överföra någon av de sagda sjukdomarna......säger bara det.
Jag är vaccinerad, inte för att behaga regeringen men:
* Att inte dö av Covid-19
* Att inte sprida skiten till någon som inte fixar det.
* Att krama mina nära och kära
* Att inte behöva göra PCR- eller antigentest för att gå på restaurang, åka på semester och många andra saker framöver......
* Att leva mitt liv
* Att låta mina barnbarn gå till skolan och till sina fritidsaktiviteter
* För att Covid-19 ska vara ett gammalt minne
* För att skydda oss
Jag kopierade denna text för att den står för det jag tror på.
Det kan du också" 

 

Torsdag.
 
Matte anlände till mottagningen för en undersökning på insidan, men skickades snart hem igen, med en ny tid om ytterligare två veckor. Läkaren påpekade att Matte var sista patienten före lunch och föreföll stressad när han hade noll koll på vem som skickat remissen och varför. När han upptäckte att insideskollen skulle dra ut på tiden och den tiden fanns inte. Matte fick en "cocktail" i armen för avslappning och smärtlindring och skickades sedan hem. När läkaren avbröt undersökningen nästan innan den påbörjats.
Jo då. Matte hade gjort sin del av det som skulle göras innan undersökningen med diet och fasta och genomsköljning. Till punkt och pricka. Så nu dröjer det ytterligare två veckor innan Matte blir kollad mer noga på insidan - trots remiss från akuten. Trots önskemål om snar undersökning. Inklusive allt det där trista och tröttsamma innan en gång till.
 
Detta förbannade system när för många är involverade och information skickas runt eller inte alls och mötet läkare - patient blir allt annat än professionellt och där mycket blir fel. Fördröjt och försenat. Hem for Matte med en känsla av att hänga i luften. Ingens ansvar mer än hennes eget. 
 
Promenaden med hundarna i skymningen blev mycket rask, då Matte behövde gå av sig mycket frustration.
 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)