Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BYGGANDET FORTSÄTTER

2016-06-21

Måndag.

En viktig dag för den utomlands insjuknade, som nu påbörjar en halvårlång cytostaticabehandling. Mattes tankar fastnade i en och samma bana hela dagen. Livet blir aldrig mer detsamma. Det händer inte bara andra. En dag i sänder.

Snickarna var tillbaka och fortsatte med att sätta ny fjällpanel på den inbyggda verandan. Som vartefter gammal panel revs avslöjade förvånande brister. Någon hade valt att glasa in verandan när lämpliga glasskivor dök upp och hade spikat panelen rätt upp och ner på de gamla verandaräckena och det med klena spikar. Vilket underlättade väsentligt för den som nu vill göra om och göra rätt! Allt var snett och diffar på flera centimeter rättas nu till. Till slut blir verandan korrekt inbyggd, rakt och med ett stabilt byggsätt. Matte var lite kreativ och kom på att det vore lämpligt att fylla ett mellanrum ovanför de nu lite lägre glaspartierna med glasskivor, för större ljusinsläpp. Vilkent fördyrar men tillför väldigt mycket. Varför Matte åkte ner till glasmästaren och hämtade dessa i fredags beställda glasskivor. När gaveln fått sina skivor på plats belv det klart att dessa glasskivor "lyfter taket" och gör en del av himlen synlig. Nu är den totala höjden för ljusinsläpp som tidigare, men uppdelad. Nöjd Matte.

Snickarna tvingas också vara kreativa, då verandan skall integreras på ett mer genomtänkt sätt med huset för ett gediget intryck. Verandan är upphöjd/uppdaterad till uterum nu! När solen försvunnit från övriga sittplatser var det ännu sol in i uterummet och Husse och Matte satt här och åt en sen middag.

Dessförinnan hade Matte rensat ogräs hela eftermiddagen och ständigt fått kolla Násti! Som är i lyagrävarstadiet och föder låtsasvalpar. Ingen rabatt eller buske går säker för Násti nu. Alla låtsasvalpar säljer Matte som nyfödda. Borta! Kymigt, men nödvändigt även om det ser gulligt ut med diverse leksaker som Násti puttar in mot magen för att de skall dia. Matte gör vad hon kan för att motverka en mjölkbar.

På kvällen tog Matte en promenad med hundarna i skogen vid sjön och det var påtagligt mycket skränande måsar där, vilket inte är bra för vattnets kvalitet. En soptipp ligger på för fåglarna bekvämt avstånd. En närliggande sjö har fått badförbud vid ett av två bad. Vattnets kvalitet blir kanske inte bättre av att all avrinning nu var strypt medelst stora stenar.... Ingen vattendom om reglering finns. En gul sörja hade bildats vid utloppet. Förhoppningsvis ifrågasätter fler. Kvällen var ljummen och fin och stränderna låg öde. Ingen kvällsbadare vid någon av stränderna eller på klipporna.

Matte traskade på med hundarna och de fick inte heller bada, då Husse väntade på middag, när han kom hem från en vända till tippen med byggavfall.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)