Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BARA EN SNABBIS

2016-02-10

tisdagen hade Matte ärenden att uträtta nere i centrum och hundarna fick följa med. Så mycket väntan skulle det inte behöva bli i bilen. Matte kvistade ut och in på olika ställen.

Matte har ett par gamla trogna jeans hängande i garderoben. De var moderna, blev omoderna och sedan moderna igen! Antika! Nu har de blivit för stora. Gällivarehäng är förvisso också modernt. Men Matte som var med om strumpbyxornas introduktion och köpte sitt första par på språkresan i England, Marks and Spencers/"Marks and Sparks", gillar inte när grensömmen hamnar halvvägs ner till knäna! Trots det så är minnet av de första strumpbyxorna synnerligen positivt! Vilken grej! Man slapp höfthållare med strumpeband och iskalla lår mellan trosor och strumpor! Ett minne som inte delas av alla nuförtiden och det är inget ni skall vara ledsna för. För att skyla detta parti av naken hud vintertid hade man mamelucker! I ylle på vintern och det var ett helsike att få av sig dessa mamelucker på ett diskret sätt framkommen till festen!

Tillbaka till de för stora jeansen. Matte hade beslutat sig för att uppdatera garderoben med jeans som sitter som de skall med midjan på rätt plats, samt även grensömmen på rätt plats. Vilket i och för sig är ett relativt begrepp. Men rätt plats för Matte är hög midja så att löst magskinn kan döljas och en grensöm som befinner sig där benen tar slut, så att rumpan inte hänger längre ner än nödvändigt. Med stigande ålder tenderar kroppen att ändra form på ett märkligt sätt. Midjan flyttar sig uppåt och rumpan neråt. Som våra hundar blir vi gradvis urmusklade i bakstället och slappare i huden. Vilket inte har med fett att göra, men med mindre muskler. Det är bara att tugga i sig.

Nåväl, Matte hittade ett par jeans som det inte stod 46.48 eller 50 på och drog på sig ett par som det stod 40 på och hoppades intensivt att de skulle gå att dra ända upp och dessutom kunna knäppas. Strech och bekväma. Döm om Mattes förvåning när hon upptäckte att denna storlek var mycket väl tilltagen och riskerade fritt fall efter en promenad! Ett nummer mindre provades och satt perfekt. Här är det något som inte stämmer! Sååå liten har inte Matte blivit. Här har uppgraderingar av storlekarna skett med åren. De stämmer inte med tidigare storlekar. En följd av befolkningens ökade medelvikt  har Matte läst. Vilket håller humöret uppe när man provar kläder och Matte gick med lätta steg ut ur butiken med ett par jeans i storlek 38. För första gången sedan tonåren. Fullständigt missvisande, men en stämningshöjare! Nöjda kunder är målet! Matte var mer än nöjd!

Tanken var att hundarna skulle få en promenad på golfbanan även denna dag, då den alltid passeras på hemvägen. Matte var ändamålsenligt klädd och försedd med visselpipa och reflexhalsband till hundarna. Tre glada Lapska for ut ur bilen och hittade diverse intressanta dofter från andra hundar som nyligen varit på platsen. Regnet hängde i luften och det började väldigt snart smådugga och komna bara några hundra meter ut på golfbanan började det ösregna. Matte hade frysvaror i bilen och hade inte tänkt ta någon väldigt lång promenad, men nu blev det mer en rastning av lösa hundar på stora ytor med en hel del spring. Det fick räcka med en snabbis den här dagen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)