Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VÄL TESTAD PLATS

2017-10-13

Torsdag.

Regn, regn och åter regn var prognosen och så blev det. Vattensorken gäckade Äijä när vattnet steg i bäcken! Aili var extemt på och ville bli parad! Det kändes aningen splittrat här hemma så familjen drog iväg till Torpet för större ytor i skogsbacken och möjligheter för de tu att hamna på samma nivå.

Efter att ha inspekterat staketet gick Matte in och gjorde eld i kaminen, medan alla tre hundarna fick inspektera tomten med mängder av nya dofter sedan sist. Mycket spring blev det och alla hundarna föreföll trivas gott med miljöombytet! Vartefter fokuserade Aili allt mer på att få till en parning och visade med all önskvärd tydlighet vad hon ville att pojkvännen skulle göra....   Snudd på våldtagen blev han. För lite vila togs alla hundar in i den tilltagande stugvärmen från regnandet där ute och lite fika och brasmys satt inte ivägen för någon.

När både Aili och Äijä slagit sig till ro och vilat middag en stund, visade de att de ville ut igen. Så då fick de naturligtvis åer komma ut i regnet. Matte följde med ut och Husse och Modji blev kvar inne. Nu var allt som skulle nosas av avnosat och alla lukter i omgivningen bekanta. Nu var Äijä med på noterna och när Aili flirtat en stund fick hon som hon ville på sena eftermiddagen. Mellan en mossbelupen sten och en stor Karl Johansvamp, just som regnet höll uppe en stund. Samma plats som Modji och Kirous valde för knyttillverkning. Här vid Torpet tillverkades även Nástisonen Limes son med Tiiva. I blåbärsriset bland tallarna. 

Regnet återkom och alla gick in i värmen för vila efter parningen. Det smattrade mot fönstren och Matte tände stearinljus. I den gamla gjutjärnskaminen sprakade elden. Tre nöjda Lapska sträckte ut sig på fällar och trasmattor och torkade upp sina pälsar. Mysigt!

I skymningen återvände famijen hem och snart serverades middag till alla. Aili gick och knöt sig tidigt i sin biabädd. Hon hade kämpat hårt för att få som hon ville och hon somnade snabbt. Pojkvännen rullade ihop sig på sin favoritplats, ryan framför braskaminen och teven. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)