Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

PIRAK

2014-07-09

Tisdagen var varm med 28 grader i skuggan. Men en disig himmel och lite vind bidrog till att det ändå inte verkade fullt så vamt. Hundarna intog viloläge på olika ställen i skuggan, men låg märkligt nog i full sol mellan varven. Aili var en smart tjej som upptäckte korsdraget inomhus. Fönster stod vidöppna i alla väderstreck och under bordet i vardagsrummet trivdes Aili.

Skvallerträningen går allt bättre. När solen var på väg ner begav sig en del hundägare ut på promenad och passerade förbi Lapskfamiljen. Násti springer gärna, nyfiket, längs staketet och kollar. Aili skäller ett par, tre skall och sticker sedan till Matte. Dit Modji sprungit så snart någon kommit på vägen. Först till kvarn! Godisutdelning! När Násti fått den information hon velat ha vid staketet, har även hon anslutit.

Husse gick en kvällspromenad med hundarna i skogen, när temperaturen sjunkit till tjugo grader. Matte avstod från den planerade långpromenaden med dem. För varmt att halvspringa vid moppen. När temperatuen nått ner till lämpligare nivåer var det skymning och läggdags. Trött Matte. Somnade vid Tysklands utskåpning av Brasilien. 

Husse och Matte såg på SLK Forum att Nástisonen Pirak, så lik sin Mor! , ställts ut i Piteå två dagar i rad och fått två CERT, ett CACIB och blivit BIR den ena dagen. Andra bästa hane den andra dagen. Läste det även som att han blivit Champion? Han har tidigare cert i våra grannländer. 

Den person som Husse och Modji sökte häromnatten inne i Stockholm återfanns under tisdagen vid liv. Men medtagen.

 

 

Antal kommentarer: 1

2014-07-12 23:27:06 - Jonna

Pirak är svensk och finsk champion efter helgen i Piteå :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)