Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NYA DOFTER

2024-04-09

De senaste dagarna har Matte berikat hundarnas doftmiljö, något de verkar uppskatta! Katthusse har rest söderut och Matte har blivit Kattmatte igen. Matte älskar katter och har haft egna katter, men när den sista lämnade flocken för några år sedan, fattades beslutet att inte skaffa någon ny katt. I området finns det kattkolonier och övergivna sommarkatter och det var en ständig oro när katten inte kom hem. Så är det det där med kattvakt, om man åker iväg. Hundarna kan hänga med. Så Katthusse har tur som har en given kattvakt på mycket nära håll!

Dima kom från Ryssland till ett hem med katter i Sverige, fyra månader gammal, för två år sedan. Hans första egna flock bestod av tre katter. När Matte nu har varit och gett katterna mat, samt umgåtts med dem, nosar Dima och Aili av Mattes händer och byxben. Katterna stryker sig alltid mot Mattes ben när hon dyker upp. Så som katter gör när de mår bra, med svansen rakt upp! Sedan eskorterar katterna Matte uppför trappen och in i sin stuga. Lite smickrad är Matte, då en av katterna (syskonpar) anses vara oerhört skygg, men det visar hon aldrig Matte. Kattmys två gånger om dagen berikar Mattes liv denna vecka. Aili och Dima har nya dofter att kolla, när Matte både hanterat kattmat och katter!

måndagen var Matte på rymmen och det var Husse som fick ta ensamt ansvar för Aili och Dima. Matte hade en tidig träff med sin syrra på ett stenugnsbageri, med supergott bröd och matiga mackor. Det blev långfika i mysig miljö! Under tiden hade Husse bland annat traskat i skogen med hundarna och var nöjd även han. Resten av dagen tillbringades ute i sommarvärmen! Det blev ofattbart varmt med arton grader! Helt galet! När det snöade för några dagar sedan. Hundarna flåsade i värmen och sökte upp skugga och stenplattor att kyla ner sig på. Aili ville verkligen ligga i solen på trappen - men stod bara ut en kort stund. April är april med olika väder dag för dag. Matte och Husse kan anpassa sin klädsel. Värre är det för hundarna!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)