Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DET DÅLIGA SAMVETET GNAGER

2018-08-04

Fredagen blev lika het som alla andra dagar och åter är riskerna för skogsbränder extremt hög! Det regn som föll har torkat och marken är snustorr. Luftfuktigheten har sjunkit. Matte hör om andra som tränar och tävlar och beundrar och avundas ORKEN. Segt är det på morgnarna efter nätter med klibbiga lakan och lite sömn. Då när luften är svalare och man naturligtvis borde ge sig ut och gömma lite lukter runt huset, eller ta en powerwalk. Men Mattes hela system halvsover. Till kvällen har Matte delvis piggnat till och fått i sig lite mat och borde fixa lite träning eller någon långpromenad när hundarna är pigga och alerta. Men då slokar allt nyplanterat och vatten måste bäras. Skärpning Matte! Det är en evig tur att det tränas ordentligt en kväll i veckan...  

Det finns ett hem att ta hand om också och ÄNTLIGEN tömde Matte den gamla mögeldoftande byrån på punschverandan, där det var skugga och fläktade. Den har hyst diverse hundprylar från förr och många fina minnen dök upp! Koppel och halsband till de båda Husky/Schäfer-blandningarna, till Huskyn och Dvärgpudeln! Till Husses Flattar. Apportbockar och Räddningsverkets sökskynken till certade räddningshundar. Sådana har det funnits några stycken i familjen och här fanns deras tjänstetecken. Gummiskor som var obligatoriska för räddningshundar att kunna arbeta i och även en artikel om Matte och hennes första räddningshund Fenja (Husky/Schäfer), som var kommunens enda kontrakterade räddningshundekipage för krissituationer. Man var även krigsplacerad.

Det var då.

Byrån kördes omgående till tippen då Husse hade annat som skulle dit och skönt var det. Innehållet sorterades i fyra högar: Spara för återanvändning-koppel, skänka till loppis, låta kompisar ta över, soptunnan.

Trettio grader var det och hundarna vattnades över kylvästerna under dagen och fick stå i sin bassäng med Matte för kylande fotbad och godisplockande från botten. På kvällen tog Husse en skogspromenad med dem medan Matte försökte rädda trädgården. Den grävda brunnen ger åter åtskilliga kannor vatten varje kväll och Husse och Matte kånkade ett par hundra liter totalt innan läggdags. Sedan var dagens kvot av energi förbrukad.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)