Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

KVAVT OCH LOJT

2021-07-10

Fredag.

Regn, fukt och tjugosju grader = kvavt = svettigt och tungt att andas och att vara fysiskt aktiv. Matte känner att åldern tar ut sin rätt och minns hur mycket lättare det var tidigare i livet att bara köra på som vanligt. Oavsett värme och kvavt väntapååskaväder. Hundarna fick sin morgonpromenad med Husse för att hämta morgontidningen, men sedan gick flocken i viloläge på förmiddagen. Matte plockade och åt de sista jordgubbarna tillsammans med Modji och Aili placerade sig under bordet i korsdrag i uterummet. Matte pysslade lite i stugan och plockade in tvätt som torkat på punschverandan, till slut i den fuktiga luften.

Efter en del funderande beslutade Matte att det behövs ett kompletterande lass grus kring den lilla växthuspaviljongen. När vattnet drog sig tillbaka efter översvämningen för en dryg månad sedan hade grusbädden satt sig och sjunkit ihop och det var ju bra. Följden blev att det såg lite taffligt och halvfärdigt ut. På eftermiddagen for Lapskflocken till bergtäkten/krossen där det brukar tränas regelbundet och där man vissa tider kan köpa grus och jord som privatperson/kontantkund. Efter ytterligare funderande bestämde sig Matte för att gå ner i grusstorlek från 8/16 till 4/8 så att stenarna skulle kunna blanda sig med varandra för en bättre och kompaktare yta. Längst ner i botten ligger bergkross 8/16 och markduk. Ytterligare ett halvt ton grus finns nu att kärra ut, för spridande ovanpå det ton som redan ligger där. Nu är det bara runt byggnaden Matte måste sprida gruset. Någon dag när det är mindre kvavt och lättare att andas. Finns materialet hemma så är det bara att sätta igång när andan faller på. Tänkte Matte.

Som tänkt ta en promenad med hundarna vid hemkomsten, men då kom regnet. Dock inte någon åska. När flocken ätit middag hade regnet tilltagit och Matte skämdes när hon skolkade från hundpromenerandet. Skyllde på sina båda Lapska som visade tydlig motvilja mot att gå ut i regnet. 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)