Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SIGNE PARAD!

2015-10-26

I helgen har Nástidottern Signe varit i Finland och träffat en mycket trevlig hanhund. Tycke uppstod och valpar väntas förhoppningsvis i julhelgen! Valparna förväntas bli bra arbetshundar med mycket motor och säljes till personer som vill jobba med sin hund! Fodervärd med samma önskan att jobba med hunden sökes även. Signe finns på Rävrackans Kennel i Kållered och mer information om den väntade kullen kan hittas genom länkar på vår förstasida!

Söndagen inleddes med mulet och lite regn, varför Lapskfamiljen passade på och besökte Arninge C och Jula, för inköp av rörisolering inför vintern. Husse måste krypa in under huset och byta isolering på ett ställe. Matte passade på och inhandlade ett par shortchaps på XXL och sörjde alla sina funktionella vinterridkäder från förr! Dem gjorde Matte sig av med för tolv år sedan i samband med flytten. Helt övertygad om att ridlivet var en för evigt passerad härlig period i livet! Matte fick en chans till och tog den, varför nya ridattiraljer behöver inhandlas. Inte så tokigt vid 67 års ålder faktiskt! Känns kul.

Söndagen i övrigt användes till arbete kring hus och trädgård. Matte stod även denna dag nertryckt med fötterna i botten på bäcken och rensade kanterna med eldriven kantsax. Krattade sedan ihop trädgårdsavfall och konstaterade att redan klockan fyra kändes det som kväll, när solen raskt sjönk bakom stora granar på berget tvärs över vägen.

Men innan mörkret brett ut sig hann Matte ta en lite kortare promenad med hundarna i området. På berget skällde Argschäfern och vid evighetsbygget fanns den framfusiga och närgågna Bullen i krokarna, men ytterdörren var stängd om jycken. Bullehusse är inte helt olik sin hund och har hela sommaren jobbat i en lite för liten rutig skotsk kilt...  Månne han har långkalsingar under nu när morgnarna är frostiga? Hur gör skottarna vintertid? Matte avstår gärna fler möten med denne udda och gapande gubbe. Lapsktrion vill inte bli stoppad och gynundersökt av denna oförskämda Bulldoggtik heller! Vissa vet inte hur man uppför sig. Det känns trist att inte kunna koppla av helt när man är ute med sina hundar. Lösa hundar skall inte tillåtas att rusa ut på vägen från icke inhägnade tomter! I synnerhet som det inte rör sig om treviga hundar i dessa fall. En mycket arg Schäfer och en närgången och korkad Bulldogg. Tik som tänder på tikar?

Denna kväll serverades middagen inomhus i glasrummet i stearinljusens sken. Ute var det helt mörkt och en kall vind blåste. I kaminen sprakade brasan när träden vajade och löven föll utanför.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)