Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

REHABPROMENAD, MODJI

2022-05-02

Söndag.

Lapskflocken firade vårens ankomst den första maj, genom att åka ner och luncha på golfrestaurangen. Hundarna bands upp vid bordet där de fick skugga uder bordet mot en södervägg. Husse och Matte lät solen värma i den lite kyliga vinden. Husse åt högrevsburgare och Matte åt tarte flambé med marinerad kronärtskocka och en mindre trädgård av grönt samt ljuvligt goda frasiga kanter. Modji och Aili skämdes som vanligt bort med hundgodis av krögarparet. På restaurangaltanen var det just då bara hundägare som lunchade tillsammans med sina hundar och även inomhus var det lunchande hundägare. Hundtät restaurang med andra ord! 

Efter måltiden gick Husse till bilen och Matte tog med sig Modji och Aili okopplade på en lugn promenad ner mot Hundsjön. Där fick Modji och Aili strosa fritt längs strandkanten och nosa och studera fågellivet på och kring sjön. Många gäss hade skitit på gräset och Modji nosade men avstod från att smaka. Tack! Matte filmade rehabpromenaden i den fina miljön och filmen ligger på FB-Lapsk Vallhund. Ännu är den stora banan stängd. Det gick inte fort och Modji bestämde tempot. Gräsytan sluttade ner mot sjön och det blev således motlut tillbaka till bilen. Bra för Modjis rörelseapparat. Inte var det långt heller. Det är bättre med två korta än en lång promenad.

En andra promenad fick Modji på tidiga kvällen. Då tog Matte med båda hundarna på en koppelpromenad bortåt vägen. Modji har gått med Husse till brevlådorna sedan en tid och nu gick Matte ett litet stycke bortom lådorna, innan hon vände. 

Modji förbättras dag för dag och knölen i anslutning till skuldrorna är väldigt liten nu, i jämförelse med för en vecka sedan.

Det går åt rätt håll.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)