Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRATTIS! HUSSE 70 ÅR!

2018-06-07

I dag, torsdagen den 7 juni fyller Husse 70 år!

Grattis från hela hemmaflocken!

Husse på uppvisning med Násti.

 

Onsdag.

Onsdagar är träningsdagar, så och denna helgdag - Nationaldagen. En annorlunda träningsdag, där träningen var planerad till dagtid. Med anledning av Ailis löp som Matte förväntat sig skulle ske en månad tidigare, nu blev det åtta månader sedan sist, hade planerna för firandet måst ändras en del. Mattes deltagande omöjliggjordes. Träningsstart var satt till 13.30 och just som Husse och Modji skulle fara iväg fick han kontraorder! Ny samlingsplats! Snart var båda iväg med den nya adressen inmatad i mobilens GPS.

Vad Husse då inte visste var att det för dagen utökade träningsgänget planerat en övning med efterföljande middag och övernattning. Matte hade i smyg packat en väl ihopknuten påse med lakan, handduk, toalettsaker och mat till Modji. En kasse som för Husse innehöll "en del saker som rensats ut, som en av kompisarna skulle ha nytta av på landet"! Det köpte Husse och överlämnade påsen vid ankomsten. Men fick tillbaka den så småningom, när Husse delgivits planerna för dagen, kvällen och natten.

Han ringde i kvällningen och var mycket nöjd med uppvaktningen och vartefter fick Matte glimtar av dagen medelst skickade bilder. Ett mycket uppskattat firande!

Här hemma ägnade sig Matte åt att på uppmaning av veterinären hålla Aili och Äijä isär i väntan på ägglossning, för att inte trötta ut sig med parningar "till ingen nytta". Fick de välja själva som senast skulle de väl känna sig nöjda när äggen väl var mogna.

Det var det planerade firandet av Husse som fick Äjämatte att så generöst leverera sin kille, i stället för att Husse och Matte drog iväg till hans hemort. Vilket Husse inte fick veta då! En del ljugande har det måst bli för att inte Husse skulle ana något.

Att Aili och Äijä mycket gärna vill para sig stod utom allt tvivel, men när Matte signalerade vila så accepterade de det. Vilket fick Matte rätt sömnig vartefter. Passivitetsträning hela dagen - nästan. Avbrottet blev en timslång promenad i området. På kvällen tittade Matte på TV och när två kvinnor kulade i sändingen från Skansen stämde Aili in! Tyvärr kunde Matte inte spela in denna trestämminga falsettsignal två fädbodstintor och en löpande tik emellan, då Aili låg i Mattes knä och mobilen var utom räckhåll. Men det var verkligen en speciell upplevelse! Mäktigt!

Efter en kvällpromenad piggnade de två hundarna till och det var ett trixande med koppel för att förhindra en parning, när Matte skulle in genom grinden. Ett nytt progesteronprov tas på torsdagmorgonen.

Antal kommentarer: 2

2018-06-07 09:15:29 - Saivi m flock

Strot grattis på födelsedagen OrginalHusses Larry önskar Saivan med flock(inlove)(flower)(flower)(star)(star)

2018-06-08 10:07:38 - Larry

Man tackar!:D
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)