Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

BORTPRIORITERADE HUNDAR

2021-05-21

Torsdag.

Det är bara att erkänna, Matte har prioriterat trädgården på bekostnad av hundarna. Inga långa powerwalks den senaste veckan. I rådande väderläge har all Mattes ork gått till att rädda trädgården, som inte kunnat torka upp sedan stora mängder regn föll på mycket kort tid nyligen. Matte har grävt och försökt dränera genom ett tjockt lager blålera och är inte ensam om detta problem. Alla gräsmattor nära inpå har varit vattensjuka i en veckas tid. Nu väntar en vecka med dagliga regnskurar!

Matte hade en blåslampa i ryggen när hon på något sätt måste få av det ställvis decimeterlånga gräset, så att ytan skulle kunna torka i alla fall lite under onsdagen och torsdagen när solen sken. Det mesta var gjort under onsdagen men det värsta återstod. Biten mitt på gräsmattan, i en liten svacka av gammal sjöbotten, där det ännu på torsdagen klafsade lerigt och gungande under Mattes stövelsulor. Så Matte greppade åter den gamla ärvda gräsklipparen som drivs av muskelkraft. Den enda som tar sig fram i högt gräs på svampigt underlag. Alltså - en snart sjuttiotreårig tant av ordinär storlek orkar mer än en ganska ny bensindriven och  självgående gräsklippare av bra modell. Men tungt var det! Det skall gudarna veta. Tvärs över vägen klippte grannen de bitar som gick att klippa med sin motordrivna gräsklippare. Matte lånade gärna ut sin ärvda "handjagare" till de bitar motorn inte klarade av, men grannen avböjde och föredrog att vänta på bättre väderläge. Mattes trädgårdsintresse driver henne att utsätta sig för en del kroppsansträngningar och det skadar säkert inte. Men att också orka gå en längre powerwalk med sina hundar orkar inte Matte tydligen. Vilket bär emot att erkänna. Två kvällar i rad har Matte nu varit rätt utslagen. Men gräset är klippt med både klippare och trimmer och Matte njuter av anblicken! Visst arbete med växthuspaviljongen har det även varit, för att försöka få det stabilare än vad meföljande attiraljer kunnat bidra med. Bland annat täljde Matte till tjugo små träpluggar så att de skulle passa in i små hål. Vilka säkert skulle innehålla något annat och lämpligare som inte medföljde. För stabilisering av sidornas plastväggar.

Icke förty har Matte tagit med hundarna på promenad dagligen. En halvtimme i rask takt har det trots allt blivit. Uppför en backe och nerför en backe runt kvarteret där Lapskreviret ligger. Med hjärtat i halsgropen på torsdagkvällen, när en idiot utan hjälm på motorcykel i mycket hög fart passerade tätt inpå, utanför den egna infarten. Just som Matte och hundarna klev ut på vägen. Att ett fordon närmade sig hörde den halvdöva Matte. Men inte i DEN FARTEN! Plötsligt var den bara där, just som Modji tog ett steg framåt. Ett glatt gäng passerades på promenaden och mitt i det glada gänget stod motorcykeln. Vuxna ? män i sina bästa år. En med ett litet barn i famnen. Ett par kvinnor. Vissa blir aldrig vuxna.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)