Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LUGNT HEMMA

2014-08-08

Det har varit mycket aktiviteter den senaste tiden, med Mánnus återkomst till Sverige och ett nytt hem och en träningshelg på Åland. Det är nästan så att Matte mitt i allt tappar bort den stundande operationen. Men den närmar sig nu, vilket de allt större problemen med att gå i sig är en påminnelse om. Om inte Matte skall hamna i rullstol så måste höften nu bytas ut. Men det var ett klokt beslut att avstå från att göra det före sommaren! Ett mycket klokt beslut känns det som. Trots värken.

Torsdagen inleddes i ottan med ett nytt kraftigt oväder över trakten. I söndags brann två lador ner i Brottby och nu blev det översvämningar på Norrtäljevägen. Husse berättade om bilister som trampade gasen i botten för att ta sig igenom vattensamlingar på åtskilliga decimeter på väg till jobbet. Vattenplaning vaddå?! Matte och hundarna höll sig inne när blixtarna korsade himlen och regnet vräkte ner.

Eftermiddagen tillbringades däremot ute i solsken och blåst och Matte gick runt och rätade upp nerslagna växter. Tog det lugnt och läste lite. Hundarna slappade en hel del men Aili fick fart på mor sin och drog igång en jaktlek nu när det var lite svalare. På kvällen gick Husse med hundarna i skogen och fortfarande finns det mängder av blåbär av vilka hundarna lät sig väl smaka.

Sedan kom Aili in och tittade på Ernst och hans sommarprojekt tillsammans med Matte. Aili vräkte sig bakåt i Mattes knä och somnade rätt snart. Aili - Klonen - Knähunden nummer 1! Kärt barn har många namn.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)