Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MATTES DAG!

2017-09-10

Lördag.

Matte begav sig ut på rymmen igen! Lämnade flocken och stugan i skogen och tog bussen in till stan. Där tog hon en promenad ner genom Östermalm och Humlegården till Sturegallerian. Utan medföljande och miljötränande hund kunde Matte titta in i butiker, vars namn borgar för höga priser på exklusiva kläder, men titta är gratis! Matte traskade vidare längs Biblioteksgatan och slog sig ner på en bänk utanför ett hotell, vid ett mer eller mindre öde Norrmalmstorg. Matte var tidigt ute och skulle fördriva lite tid. En skinande blanksvart BMW och en Merca körde fram och tvärstannade framför Matte, eller snarare hotellporten, ur hoppade ett gäng unga män i mörka kostymer och skyndade in på hotellet. Lika snabbt kom de ut igen och kastade sig in i bilarna och for därifrån. Som taget ur en film, men ingen inspelning var det. Lätt surrealistiskt för en tant från skogen.

Matte vandrade vidare mot Nybroviken och tog en mugg kaffe på serveringen vid kajen. Turistbussarna gick tätt och på kajen ringlade köerna långa till skärgårdsbåtarna! Svenskarna har börjat sina jobb igen och ungarna är i skolan, men i andra länder är det turistsäsong och det märktes tydligt! Matte hade ett mål för sin promenad och det var kajplats femton och S/S Stockholm, som skulle avgå klockan tolv. Nu var det inte så att Matte skulle ut i skärgården ensam. Snart anslöt de två sönerna och båten kunde embarkeras. Under det att båten gled ut från Strandvägskajen och förbi Fjäderholmarna fick Matte, som faktiskt själv i sin ungdom styrt familjens egen ångbåt samt eldat, göra kaptenen sällskap på bryggan! Ett glas lyxig  Pol Roger avnjöts sedan i lugn och ro på taket bakom styrhytten och Matte kände sig som en VIP-passagerare! Allt under det att många fantastiska gamla och välhållna skärgårdsvillor passerade på båtens båda sidor, där den i sakta mak tog sig fram mellan Värmdö och Lidingö, på sin väg mot Vaxholm! Helt fantastiskt! Vädret var fint! Utsikten fantastisk och champagnen utsökt!

Efter en skärgårdstur på nittio minuter lade båten till framför Waxholms Hotell och där väntade en delikat lunch. Utanför kom skärgårdsbåtarna och gick strax intill och det var lördagsrusning på kajen. Så småningom var maten uppäten och vinet urdrucket och jeepen kördes fram för att transportera Matte tillbaka hem till flocken och den lilla stugan i skogen.

Tack älskade söner för en helt fantastisk upplevelse!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)