Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MÁNNU BLIR PAPPA!

2014-07-02

Tisdag.

Njarga Caana är ultraljudad och hon är konstaterad dräktig! Nástisonen Mánnu skall bli pappa om ca en månad. Valpannons finns på Lapphundklubbens hemsida www.slk.nu och Caana finns i Danmark. Om intresse finns kan Matte förmedla kontakt. 

Gázzi var en mycket bra arbetshund. Hon fick fyra avkommor. Násti var den som bäst lämpade sig att gå i avel och det gör Matte varm om hjärtat att hon nu får ännu ett barnbarn. Fina Násti som är både smart och vacker enligt de titlar hon fått.

Tisdagen ägnades åt en tur till torpet och lite turistande. Många tallar var nertagna intill tomten och en del av veden tillföll Lapskfamiljen. Den lastade Husse nu där den låg på den gamla bandyplanen. Under tiden rastade Matte hundarna lösa med mycket spring! En hel del harpluttar slank också ner. Matte passade på att träna inkallningar och Aili skötte sig bra. Att inte hennes mor och mormor skulle göra det reflekterade Matte inte över. 

Regnet hängde i luften och skvätte gjorde det lite från och till under dagen. En bra dag för lite turistande. Inte varmt i bilen för hundarna. På hemvägen gjordes ett besök i Linneladan som ligger intill Pennigby slott vid avfarten till Furusund. Roslagen är populärt på sommaren och Evert Taube och Albert Engström har säkert en del däri. De har båda mycket målande beskrivit denna del av Uppland. I Linneladan kan man hitta mängder med trevliga saker att fylla sitt hem med. Vackra saker från möbler till småpryttlar som man inte visste att man behövde, eller som är mycket trevliga som presenter. Inte visste Matte att hon beövde en liten påse med vätskefyllda blåsor, för att lägga i frysen och sedan förvara flaskor eller mjölkförpackningar i på utflykten! Matte har tidigare tagit en kylklamp som fått göra mjölkkartongen eller ölburken sällskap, i en stor raggsocka på gammalt manér.

I Linneladan vet man hur man väl tar hand om följeslagare som inte är fullt så intresserade av småpryttlar som man inte behöver och inredning. Där finns en kaffehörna med tidningar. Den hörnan gillar Husse. Han gillade även en stor fåtölj uppe på loftet. Där satt han och njöt ett tag. Skönt tillbakalutad med mobilen i byxkfickan. Vilket han drog sig till minnes när han senare i bilen saknade sin mobiltelefon.....  Djupt i fåtöljens inre låg den tunna och halkiga mobilen.

Inte kunde Matte motstå ett snabb?besök i loppisen i Bergshamra heller. Husse behövde nog vila efter allt vedlastande. 

De stackars hundarna fick ingen långpromenad denna dag. Bara en kortis till brevlådan för att hämta tidningen på morgonen. Men de fick titta på hästar i hagen bredvid bilen vid Linneladan. Så lite omväxling blev det i alla fall även för dem.

Antal kommentarer: 1

2014-07-02 23:41:16 - Ann, www.raika.se

så kul att Mannu ska bli pappa :D :D
spännande
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)