Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FINA ÄIJÄ!

2017-10-11

Onsdag morgon.

Favorit i repris! Efter morgonpromenad och frukost gick Matte ut på tomten med Aili och Äijä lösa. Det märktes direkt att de var pigga och mycket intresserade av varandra, efter att ha sovit gott hela natten och varit lugna inomhus. Aili sprang ner på gräsmattan och kissade, Äijä kissade även han och kollade Ailis fläck. Medan Aili sprang bort till nästan samma ställe som de parade sig på i går och ställde upp sig, kissade Äijä ännu en gång och sprang sedan bort och klev på. Två minuter efter det att de släppts ut var hängningen ett faktum! Det är så här tjuvparninger sker. Blixtsnabbt mellan två hundar som känner varandra väl. Utan så mycket tecken att tolka innan. Matte fotar inte parningar och lägger inte ut några parningsbilder. Förstår inte meningen med detta. Aili är parad av Äijä, precis som planerats och önskats. Inga bildbevis finns, men Matte berättar att det är så. Både Husse och Matte upplever hängningsbilder som en form av djurporr och förstår inte vitsen med att visa sådant.

Tisdagen tillbringades inomhus i lugn och ro en regning dag, efter morgonens första parning. Husse hade ett ärende att uträtta och tog med sig Modji på en biltur ett par timmar. Aili och Äijä  vilade framför kaminen och släpptes ut helt kort för rastning. Efter middagen, i den snabbt tilltagande skymningen fick de till ännu en parning, men utan hängning.

Att få ha Äijä här är en ynnest och uppskattas enormt mycket. Han smälter fint in i familjen och är omtyckt av alla! Äijä är en väluppfostrad kille som vet att uppföra sig! Han går mycket fint i koppel! Han är lyhörd och samarbetsvillig. Väldigt nyfiken! Han är pigg och intresserad av allt som händer! En lekfull kille! Det kommr att bli tomt här när han lämnar sin tillfälliga flock! Förhoppningsvis lämnar han kvar spår av sitt besök för framtida valpköpare att glädjas åt!

Antal kommentarer: 5

2017-10-11 09:59:49 - Anneli m flock

En ynnest att valpköpare få ha uppfödare som er(star). Sådana uppfödare som ni växer inte på träd.Hoppas det blir knytt och att de får hamna i BRA flockar! (flower)

2017-10-11 10:18:08 - Marianne och Larry

Vi tackar, bockar och rodnar... (heart)

2017-10-11 11:17:49 - Anneli m flock

Inget att vare sig tacka, bocka eller rodna för. Det är ju bara dagens sanning.
Ja, en synnerligen trevlig fästeman ni funnit åt Aili. De få gånger jag stött på honom har jag bara fått bra vibbar av honom. Han verkar också haft turen och hamnat i en riktigt bra flock!

2017-10-12 15:23:07 - Christina, christina.mikkelsencm@gmail.com

Vad jättehärligt med kommande valpisar! Och med omsorgsfullt utvalda föräldrar! Synd att man själv är lite till åren kommen, de lapska har alltid tilltalat mig (inlove).
Christina
(som har en liten 6kg-blandis som ändå är aktiv och spårar, apporterar, noseworkar mm.)

2017-10-13 10:02:58 - Marianne

Tack!
Ja, med tilltagande ålder får man anpassa sig. Vi är för gamla för att starta med en ny Lapskvalp, så ingen kommer att bli kvar här hemma denna gång. Modji och Aili är precis lagom nu! Man måste vara realistisk och se minst 12 år fram i tiden. Aningen skrämmande vid snart sjuttio ....
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)