Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GOLFHUNDAR

2015-06-23

Måndagen var Husses första semesterdag. Mattes bil är fortfarande utlånad, varför hon behövde skjuts till centrum under dagen. På vägen dit ligger golfbanan, drygt fem minuter hemifrån. Husse ville träna slag och Matte ville promenera med hundarna. Så medan Husse slog iväg en korg med bollar promenerade Matte och hundarna längs grusvägen i kanten av banan. Delvis en gammal traktorväg från tiden då markerna var odlade och gården i drift. Våtmarken är uppdämd och en sjö har bildats, vilket gör området mycket vackert och behagligt att vara i. Matte minns hur här såg ut innan det blev golfbana. Körde förbi här med häst och vagn, på väg på semester med hund och söner. En fin resa som kom tillbaka under hundpromenerandet. Solen sken till och från och med en temperatur på sjutton grader var det behagligt promenadväder. Men Matte höll god fart och hundarna är inte så vana vid värme, denna fördröjda sommar. 

Tillbaka hos Husse vid utslagsrampen, bredde alla tre hundarna ut sig på det svalkande gräset och sökte skuggan av rampen. Matte har uselt bollsinne och har bara spelat minigolf med tveksamt resultat. På en fråga från Husse, som är bollkille med både fotboll och hocky som sysselsättning tidigare, tackade Matte ja till en första lektion i hur man slår iväg en golfboll. Med två värkande axlar som dåligt utgångsläge ville Matte ändå prova. Det har varit lite mycket grävande och annat tungt trädgårdsarbete en tid. Matte gjorde som hon blev tillsagd och drämde i för kung och fosterland och träffade bollen! Som i princip rullade ner från rampen....  Men övning ger färdighet och Matte tränade på. När sista bollen var slagen hade Matte lyckats få iväg flera bollar många meter! Typ tio eller så... Att den närmsta skylten visar 50 meter är en annan sak. Dit var det ett gott stycke kvar föralldel. Men roligt var det! Hundarna låg snällt och väntade bredvid.

Efter uträttade ärenden och en billig och generös räkmacka på ICA, drog familjen hem igen, för mera anläggningsarbeten. Husse kärrar kross för plattsättning framför ytterdörren och Matte gräver ur och kärrar jord för omformning av ingången från grinden. Mycket skvallerträning blev det, med semestertider och fler passerande människor och hundar.

Knotten gör utevistelse snudd på omöjlig efter halv nio på kvällen. Lite trist så här när kvällarna är som längst. Matte letade sniglar och Husse promenerade med hundarna och överallt var det knott! I öronen och i ögonen och det brände och sved i ansiktet. Familjen flydde inomhus. Som tur är håller sig knotten utomhus och öppen ytterdörr till glasverandan fungerar. Liksom öppna fönster för vädring. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)