Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HEKTISKA DAGAR

2019-08-20

Lördag - måndag.

Tiden har helt enkelt inte räckt till att väcka datorn och ännu mindre till att plita ner vad Lapskflocken i den lilla stugan i skogen har ägnat sig åt. Ailis valpar fyllde åtta veckor på måndagen den 19 augusti. En dag som präglat mycket den sista tiden. Dagen från och med vilken de tilläts lämna barndomshemmet.

lördagen fyllde Matte år och det hade hon glömt för allt annat som måste kommas ihåg denna helg. Husse mötte i hallen där kissochbajstidningar lyftes ur köket och matrummet med ett "grattis" och Matte fattade ingenting först. Men han måste ha grattat till att valpbesiktningen gått så fint och detta trots att Matte drog iväg ensam med hela hundflocken. Det slog dock Matte att det var en födelsedag och Matte uppvaktades med nya bläckpatroner till skrivaren och senare på dagen var det ju meningen att Matte skulle lämna hemmet lite mer rejält, för första gången sedan valparna föddes! Yngste sonen skulle komma och vara valpakt! Matte skulle åka med Husse och två grannar till Ulriksdals slott för att i parken titta på Diggiloo! Så skedde och det var en toppenkväll! Hur mycket folk som helst och under över alla under gick det att undvika P-böter! Men man fick sig en rejäl promenad.

söndagen dök son numer två upp och de båda bröderna bjöd sin mamma med sambo på "frunch" vilket bestod i att de gemensamt intog köket och lagade äggröra med prinskorv och bacon samt amerikanska plättar/pannkakor med hemgjord blåbärssylt och lönnsirap. Gazpacho och fransk cider därtill. Så enastående gott! Husse lekete i valphagen med valparna och Matte var hantlangare i köket. Under måltiden låg sedan fyra mätta och slutlekta valpar och sov gott i det nu lediga köket.På kvällen anlände Násstes matte och kvällen blev sen med nattande av fyra valpar, vars sista mål kom att bli lite senare än vanligt. Efter en natt i lillstugan for sedan Násstematte norröver på måndagmorgonen, med sin nya familjemedlem och träningskompis. Som får nya lekkamrater av lite större modell.

Måndag.

Husse, Matte och en nu reducerad Lapskflock återvände till djursjukhuset för ännu ett ultraljud för Ailis del. Hennes blodblandade flytningar upphör inte. Husse var bilvakt och där sov nu tre valpar gott i bakskuffen. Mormor Modji var sällskap från baksätet. Matte fick information av veterinären. Livmodern ser fin ut hos Aili, men urinblåsan såg ut att kunna vara infekterad. Ett urinprov togs genom bukväggen med hjälp av ultraljudet och Aili låg stilla som vore hon sövd! Matte undrade om det inte kändes att hon blev stucken, vilket det så klart gjorde. De båda veterinärer Ail nu träffade har hon träffat tidigare och de har sällan sett en så påtagligt lätthanterlig hund. Aili tillåter dem att göra allt de behöver göra, utan att protestera. Hon har blivit mycket omtyckt. Urinen var grumlig och nu väntar provsvar om några dagar för att se om man hittat orsaken till flytningarna. Aili är i övrigt pigg och mår bra.

Hem for flocken och de tre valparna vaknade och lekte loss i sin valphage! De hade nätt och jämnt somnat när Fanndis nya familj anlände. Efter lite gosande med den nya familjemedlemmen, lite pappersarbete och det obligatoriska fotandet, var det dags att ta farväl av "Carportan"! En tjej som inte flyttar särskilt långt bort och som kommer att kunna följas på rätt nära håll. En ynnest! Träningar tillsammans lär det bli. Så och med brorsan som hamnar i grannkommunen hos sin pappa. De två övriga syskonen kommer att återvända för träningsbesök även de.

Nu var det bara två valpar kvar i köket när det var dags att göra kväll. Kvällsröjet blev väl ganska så exakt hälften så sjövilt. Men kul hade de tillsammans innan de knöt sig. Jaffi och Lill-Nemo. Jaffi med den stora valpbitringen i munnen. Matte hade hittat den i leksakskorgen strax innan, i sitt sökande efter något "nytt" från tidigare valpkullar. Nu när två lekkamrater lämnat syskonskaran. Jaffi låg där och gnagde och gnagde intensivt och svansen den gick lika intensivt. Även när Husse och Matte var redo att släcka ner.

 

Antal kommentarer: 1

2019-08-22 17:14:25 - Yvette

Grattis i efterskott!
Har sett att du haft fullt hus de gångerna jag varit förbi. Skulle så gärna träffat de små innan de flyttat iväg i stora världen, men Blomma har varit magsjuk. Det har gått troll den här sommaren. Lycka till ni små (heart) Kram Yvette o co
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)