Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EGOTRIPPAT!

2016-04-30

Fredag.

Ute var det molnigt, regnet hängde i luften och det blåste en kraftig och iskall vind hela förmiddagen. Varför Matte tog med sig hundarna till Åkersberga Växtförsäljning för anskaffande av en Syrén och en Clematis-Summer Snow. Nya planteringar behöver göras, när entrén till huset gjorts om helt.

Hemkomna satte Matte igång med att plantera några Penséer som fick följa med hem och tog sedan en fika och njöt av blomsterprakten med hundarna, som bredde ut sig i det solsken som vartefter spred sig över tomten.

Men grövre jobb väntade och Matte tog tag i igenfyllandet av resten av dräneringsdiket på gräsmattan, samt gjorde en stenkista vid utloppet i bäcken. Klart blev det inte, men lite mindre oklart. Lite byggande med stora stenar kring husgrunden hann det också bli, medan Husse tog med hundarna på en skogspromenad.

Klockan 23.30 var lamporna släckta hos Lapskflocken och både två och fyrbenta somnade sött efter en aktiv dag.

Klockan 00.50 väcktes Matte av att hela sängen vibrerade och grannens motorcykel hördes svänga in på sin hemmatomt. Motorn stängdes av. Matte suckade och somnade nästan om. Så drogs motorn igång igen" Wroom, wroom! Nu skulle bågen in i sitt lilla hus. Matte blev klarvaken. Ledsen, förbannad och totalt uppgiven. Efter ett besök från Husse för inte alltför länge sedan lovades bättring och hänsynstagande. MC:n närmade sig sedan i långsammare tempo nattetid och motorn stängdes inte av förrän bågen var inställd i båset. Visst, en del jobbar på nätterna! Men flertalet gör det inte. Ute i skogen är det inte så många man stör, men å andra sidan är det VÄLDIGT tyst på nätterna och dem man stör stör man rejält! Närmast boende kring MC-ynglingen är dagarbetande och måste sova på nätterna, samt stiger upp väldigt tidigt. Att bli väckt klockan ett natt efter natt är en ohållbar situation. Grabben har en bil men det är MC som gäller så här års. Dessvärre. Med minusgrader några nätter så har bilen nyttjats, till Husses och Mattes stora glädje. Då det inneburit flera tysta nätter. Nu var det tydligen MC-dags igen.

Vad Matte känner lämpar sig inte för skrift.

Mattes nya sovrum har visat sig oanvändbart som sovrum. När en närboende person väljer att bokstavligt talat köra sitt race mitt i natten. Utan hänsyn till sina grannar. Väljer man att bo i en stuga ute i skogen så gör man det för att man gillar lugn och ro och icke trafikstörda nätter.

Så frågan är nu vem som skall flytta. När Husse och Matte ser grannarna nu släcka och göra natt klockan 03.08 och själva är klarvakna och bedrövade över att bli väckta natt efter natt. 

Husse och Matte är för gamla för att bli väckta nattetid och få sin sömn avbruten och förstörd. En hälsorisk. I tolv år har här varit lugnt och skönt, men nu är det slut med det tydligen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)