Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FREDAG - LÖRDAG

2012-08-12

Kommentar till kommentar på inlägget "Hallonsmaskare": Det är alltid roligt när man kan glädja andra!

fredagen hade Matte kontakt med en person som uppenbarligen inte delar denna känsla. Typ mer: Kan man sänka någon så gör man det. Korrekta uppgifter är inte så viktigt. Typ. Agera först och kolla sedan. När konsekvenserna uppenbarats. Ledsen blir man. Det blev Matte.

Matte gav sig sedan ut på långpromenad med hundarna och eftersom Gázzi fortfarande låg i täten med Modji, passade Matte på och tog det långa benet före. Med tankarna annorstädes för ovanlighetens skull. Men benen knatade på icke desto mindre och farten var god!

Lördag och färd till Vettershaga för hela familjen. Men först körde Matte igång datorn och besvareade mejl och fick en snilleblixt. Lite telefonerande hit och dit och några frön såddes och dagen fick sedan rulla på.

Som sist for Násti och Modji upp i hallonsnåren. Där dignar nu jättehallon! Mörkröda, rinnande saftiga och söta. Matte fick faktiskt smaka på några. Tack, tack! Ack, ack om man kunde köpa sig lite mer internminne.... Nu blev färgburkarna kvar hemma. Super kol gör de jämnåriga Husse och Matte lika bra.....  nu var det Husse som glömde pryttlar hemma.

Men i och kring stugan finns ändå en hel del att göra och nu hade åtminstone Matte med nya sladdar och kontakter av olika slag och lyckades få ihop allt, så att två av Mormors fina fönsterlampor i trä kan lysa upp ett par fönster i Vettershaga i fortsättningen. Matte lyckades även klättra ända upp till taket, som är i nock och ändra på två taklampor som i Mattes tycke hängde på tok för långt ner. Nu syns höjden och rymden i det lilla vardagsrummet och den nya hallen. Matte var nöjd. Ity hon inte ramlade ner uppifrån taket.

Husse fixade med den nya lilla grinden i bakkanten av tomten, upp mot berget och skogen. När nätet klipptes upp måste stolparna stagas och grinden riktas lite. Modji rasslade runt hela tomten på hästars vis i en ny hage. Modji tar verkligen för sig av hela tomten och det känns gott! Modji lever sitt eget liv här nu och kan hittas grävande någonstans, kollande ut mot skogen eller ätande hallon. Gázzi har gårdstunet som favoritplats och reser sig och skrotar runt huset lite då och då. Násti beter sig lite som både sin mor och sin dotter. Klart åldersrelaterade beteenden tolkar Matte det som. Modji är ung och nyfiken och i behov av att vara i rörelse och aktivitet, samt använda skallen och tänka ut saker och agera självständigt. Gázzi är en äldre pensionär som förvisso är aktiv, men där livet krympt och nyfikenheten i stort blivit stillad. Man vill ha det bekvämt, men måste upp och gå ibland för att inte stelna till. Násti är lugn i sin vuxenhet och är en mogen och alert yrkeskvinna. Fortfarande nyfiken, men inte på allt på ungdomligt vis. Händer något vill hon absolut veta vad! Men att ligga och gotta sig i solen är också väldigt skönt!

Hemkomna till den lite större stugan tog Matte tag i klippningen av kvarvarande gräsyta på den kulle som utgör infiltrering för avloppet. Med för mycket kläder och svetten rann i ögonen. Även här var gräsytan tungkörd. Men Matte vill ju ha motion! Husse tog samtidigt med hundarna på en skogsrunda och gick "Mopperundan". För första gången på mycket länge visade hundarna ett väldigt stort intresse där någon varg tidigare skitit vid två tillfällen, längs med stigen nära hemma. Modji gick på bakbenen. Förra lördagen iakttogs varg på två olika ställen inte långt härifrån. Västerut och i sydostlig riktning. Foto finns och är kollat av LST.

Sent på kvällen kom ett telefonsamtal som resultat av morgonens snilleblixt. Matte återkommer senare angående samtalsämnet.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)