Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LAPSK VALLHUND I SBK-ANNONS OCH I HUNDSPORT!

2020-02-12

SBK har haft den goda smaken att använda en bild på Nemo med förare för att illustrera en annons för en "Provapåkurs - Tjänstehund"  (länk) i juli.  Avseende både räddningshund och patrullhund! En Lapsk Vallhund får illustrera denna satsning på tjänstehundar! Toppen! Inte en Schäfer! Nemo är en certifierad räddningshund och han gick kurs tillsammans med Modji. Nemo är pappa till hennes fyra barnbarn som föddes här hemma, med Modjis dotter Aili som mamma i somras. De Lapska Vallhundarna synliggörs även i det senaste numret av Hundsport, som låg i lådan på tisdagen! En stor bild på en av träningskompisarna, Kirou, illustrerar en skallmarkör. I en mycket bra artikel om räddningshundar, skriven och fotad av Åsa Lindholm.

Två av de Lapska Vallhundar som ingår i träningsgruppen medverkar alltså samtidigt i SBK:s satsning på tjänstehundar och i SKK/Hundsports artikel om räddningshundar. Ett stort och bra synliggörande av Lapsk Vallhund som "brukshund"/arbetande hundras! En ras som borde ingå i brukshundgruppen! För att undvika en utveckling till sällskapshund av robust karaktär.

Matte och Husse gläds mycket åt dessa två foton på Lapska Vallhundar i räddningssammanhang/tjänstehundsammanhang hos SKK och SBK!

De två egna Lapska Vallhundarna var på tisdagen ute och traskade i en för dem väldigt välstädad miljö i Ulriksdals Slottspark strax utanför Stockholm. De lever sitt vardagsliv i en liten röd stuga i skogen och de tränar i alla möjliga miljöer utomhus och inomhus. De har samma dofter kring tassarna dagligen längs vägarna i området kring stugan och i skogen. De har samma hundars dofter i nosen när de tränar. De uppskattar mycket att få komma iväg i olika nya miljöer för nya intryck och nya doftbilder! De snirklar sig fram mellan doftfläckarna och det pinkas och markeras titt som tätt. Det blir inte någon powerwalk direkt, men hundarna måste få ha kul också! De måste få vara hundar!

Klicka för större bilder.

När Husse och Matte ätit sig mätta på den mycket populära vegetariska lunchbuffén i Rappnes trädgårdscafé, togs hundarna med ut i slottsparken för att få roa sig. Här promenar mängder med hundar dagligen och det är en härlig miljö med alla urgamla träd i den stora parken. Där Diggiloo avslutar sin turné varje sommar och där många andra arrangemang äger rum.

Innan hemfärd handlade Matte lite vårblommor i kruka i växthusen, för att ersätta nu vissna julblommor i stugan. En del annorlunda fröer i påse fick också följa med hem.

Glöm inte läsa artikeln om räddningshundar i Hundsport!

Antal kommentarer: 2

2020-02-12 21:19:34 - Anneli med LVH

Men WOW! Vilken reklam och i rätt "sfär" oxå! Så sant att LVH borde inte under SBKs flagg!
Har inte hunnit läsa HS än men ska det nu !(star)(star)(star):)

2020-02-12 21:21:38 - Anneli med LVH

Rättelse till föregående inlägg ser jag nu :)
Det skulle stått "ingå" inte "inte" :)
Lapinporokoira:) borde SBK haft avelsansvar från första början så så klart .
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)