Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MÄNNISKORS KREATIVITET 

2022-03-05

Lev Tolstoys bok "Krig och fred" hör till den klassiska litteratur som fanns med i paketet med böcker man måste känna till och läsa när Matte gick på gymnasiet. Ordet "krig" är nu förbjudet i Ryssland. Att använda k-ordet kan ge åtta års fängelse i Ryssland. Rapport - fredag kväll.

Människors kreativitet när det gäller att protestera mot överheter som förtrycker dem tar sig olika uttryck. Den bild Matte infogade i gårdagens inlägg och som dök upp hos en bekant på FB, är ett sådant exempel.

Ukrainas befolkning kämpar och visar även det på kreativitet. I en artikel i "The Times" kan man läsa om hur man kontaktar tillfångatagna ryska soldaters mammor och ber dem komma och hämta hem unga killar, som skickades till kriget i Ukraina direkt från en oavslutad värnplikt. De trodde att de var i Ryssland på övning. I "The Guardian" kan man läsa att ingen behöver oroa sig för hur man fyller i en tulldeklaration  för tillfångatagna ryska tanks. Myndigheterna i Ukraina informerar om att de är skattebefriade.

Övergivna husdjur omhändertas av frivilliga på stadens zoo i Lviv. Alla kommer inte med på tågen västerut. Man försöker omplacera djuren.

I Mattes huvud surrar tankarna kring de egna djuren. Om det som alla utom Putin kallar krig kommer till Sverige. Hoten finns ju där. Att bo nära Stockholm känns inte optimalt. Vart skall man ta vägen?

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)