Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TACK!

2019-10-22

Söndag - måndag.

Söndagen blev en vilodag med regnet strilande ner hela dagen. Det regnade på fredagen och det regnade på söndagen MEN INTE PÅ LÖRDAGEN! Inte när fjorton hundar med förare/ägare samlades för en kennelträff i en bergtäkt för gemensam träning! Bonntur skall man ha ibland! Det hade vi alla som var där. Då Matte och Husse haft sådan tur att så många är så aktiva med sina hundar med rötterna i den lilla stugan i skogen, blev det så himla bra när så många strålade samman. Så många hade så mycket erfarenhet att dela med sig av till varandra! Det var så härligt att se så många hundar ta för sig av de olika miljöer som området erbjöd! Ingen enda bangade för att ge sig i kast med miljöbanan över en mängd olika hinder bestående av diverse "byggskrot"! Ingen enda bangade för att ge sig in bland ett gytter av sprängstenar och alla var nyfikna och hade figurantintresse! Alla var framåt och tog för sig och gjorde Matte och Husse lyckliga! Mycket energi och mycket motor och sociala och oberörda av störningar och skott var de under alla olika aktiviteter. En skön samling Lapska i många olika åldrar, med ett gäng fyramånaders valpar som lärde sig mängder om mycket den här dagen. Det är så otroligt nyttigt för unga hundar att få träna tillsammans med äldre och trygga hundar! Flockdjur tar intryck av varandra! Ingen enda hund var tillbakadragen, osocial och ängslig. Mattes uppfödarhjärta klappade varmt och hon var djupt tacksam över vad hon fick se! Uppföderiet hos Gátchis blev nog rätt bra i slutändan. Sammanfattar Matte nu när det är färdigknyttat i stugan. Det gäller att sluta innan man blir patetisk och anklagas för att behöva dryga ut pensionen....  eller för att ha tappat omdömet.

Nu går Matte igenom det jättestora bildmaterial som visar sig finnas från kennelträffen. Härligt är att se de tre valparna ta för sig, när de debuterade på en miljöbana i sällskap med övriga hundar! Härligt är att se dem även ta sig an de vassa sprängstenarna med nyfikenhet och energi, för att nå fram till figurnaten efter att aktivt ha sökt luftburen vittring! Ingenting hindrade dessa målmedvetna Aili-Nemo valpar. Lycka till i fortsättningen!

Lapskflocken for på måndagen ut till Vettershaga och Torpet, för några timmar i "frihet" för de egna Lapska. Husse stängde av vattnet och Matte krattade ren infarten utanför grinden från mängder med nerfallna tallkottar och ställde i ordning efter någon form av grävningsarbete längs den smala traktorvägen förbi. Troligtvis fiberdragning till fastigheten intill och närmast skogen. Modji och Aili åt blåbär! Ett här och ett där fick dem att hålla sig i rörelse hela tiden. En underbar höstdag utan nederbörd och utan blåst. Molnig och behagligt mjuk och lugn och avkopplande i det vackra höstlandskapet så här vid skogens rand. Vilsamt.

Hemma väntade fåglarna på att få påfyllt med talgbollar och solrosfrön! Så då fick de det av Husse innan han tog med hundarna på en skogspromenad. Matte fixade middag under tiden.

ETT STORT OCH VARMT TACK TILL ER ALLA SOM GJORDE DENNA KENNELTRÄFF TILL VAD DEN BLEV! Kam till er alla!

 

Antal kommentarer: 2

2019-10-22 17:30:35 - Saivi m flock

Känn ingen press...... men när blir nästa ?
Snart? Matte blev så positivt boostad i lördags så vi lär nog ta en till snart ;)(heart)

2019-10-22 19:19:22 - Marianne

Visst var det kul! Nu får vi alla träna över vintern, så kanske vi ses när det blir vår för en statuskoll!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)