Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HOPPSAN...

2021-04-17

Det där med turordning för vaccination är en känslig fråga. En ren generationskonflikt vad det verkar. Matte råkade läsa en tydligt uttalad irritation över att "multisjuka 90-åringar vaccinerats, när de som rör sig ute i samhället och arbetar måste vänta. Det är ju galet! 90-åringar skall ju ändå snart dö!" Offentligt inlägg på FB. Samt ett flertal inlägg där de som är hälften så gamla som Husse och Matte har åsikter om det galna i att äldre vaccineras före dem som jobbar och utsätts för smittrisker när de rör sig ute i samhället. 

Det är ju så det blivit. Sjuttioplussarna har under det gångna året blivit en stor grupp som inte synts så mycket ute i samhället. På grund av dels ren självbevarelsedrift samt efterlevande de råd som givits. Den äldre befolkningen har osynliggjorts så länge nu, så när de nu vaccineras före den unga och yrkesverksamma befolkningen väcker det uppenbarligen irritation.

Hoppsan...  finns det fortfarande människor äldre än 65. Syns man inte finns man inte.

Om ni bara visste hur mycket det finns att njuta av och glädja sig åt även efter 65. Efter pensioneringen. Hur mycket det finns att leva för även för en 90-åring! Även för en som är "multisjuk" som kan få god livskvalitet tack vara bra medicinering. Matte är drygt 72 och har astma (lindrig) och lite alllmänna vanligt förekommande ålderskrämpor som de flesta. Skall dö mer snart än den som är 40. Men är ändå djupt tacksam för att ha fått sin spruta med vaccin mot Covid-19. Skäms inte heller för att vare sig tycka det eller säga det.

Saxat från FB:

"Vaccinera de som rör på sig mest i samhället först".

Vilka är det då som byggt upp det samhället?

Ja, det är klart. De/vi är ju inte närande längre. Bara TÄRANDE. I vägen.

Matte höll sig undan under fredagen. Bortsett från att gå en långpromenad med hundarna i området, där hon mötte ovanligt många andra människor som faktiskt hälsade. Såg Matte. Varför Matte ändå räknar sig själv som någon som "rörde sig i samhället". Huruvida ett fritidshusområde med femtio procent permanentbooende kan räknas som "samhället"? Det kan ju diskuteras. Så om Matte hade rätt att få sin spruta för en vecka sedan eller inte, kan det råda delade meningar om.

I övrigt ägnade Matte dagen åt att under förmiddagen hålla sig undan inne i huset och montera om en lampa och sätta upp den, samt på eftermiddagen fortsätta med att gräva upp gräsmattan. I akt och mening att få till en grund för sitt lilla växthus. Men en förbipasserande lyckades upptäcka Matte trots allt. Var intresserad av de två Lapskdamerna på gräsmattan och ville veta mer om rasen.

Frågan är nu om Lena Hallengens uttalande till alla fullvaccinerade om att få större rörelsefrihet, där de äldre nu ökar i rask takt, landar väl hos den yngre befolkningen. De osynliga sjuttioplussarna kommer åter att söka sig ut i samhället. Därmed skyltande med att de fått den av många efterlängtade sprutan - FÖRE många som anser sig ha större rätt och behov av att få den.

Man tycker ju så olika.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)