Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

"INSTÄNGDA"

2016-05-31

Måndag.

Snickarna var tillbaka på morgonen och rev bort de brädor och skivor som familjen fått nyttja som "golv" på en liten del av verandan för att nå ytterdörren under helgen. Det har funkat trots allt och med säkerhetsavspärringar i form av galler och skivor åt sidorna har ingen råkat trampa snett och ramlat ner under huset.

Arbetet på verandan med läggande av ett nytt, riktat och plant golv pågick hela dagen. Alltså var ytterdörren inte ett alternativ att nyttja. Inte heller altandörren, då hela framsidan var blockerad av arbetsredskap och tryckta brädor. Dessutom slutade trappen i tomma intet och risken att Násti, sin vana trogen, skulle rassla uppför trappstegen utan att upptäcka att golvet var borta kändes otäck och därutöver var hundarna nyfikna och i vägen, när två snickare skulle jobba ikapp den förlorade fredagen. För övrigt var marken framför huset täckt av lossbrutna lister, rikligt försedda med spik som inte syntes för hundarna när de passerade och risken för spiktramp var mycket stor! En olämplig plats för hundar denna dag således.

Alltså fick de välja mellan att vara inomhus eller ute på baksidan i gassande sol, med Matte som rensade ogräs. De tittade ut ibland, men valde i huvudsak att hålla sig inne i korsdrag hela dagen. När killarna drog iväg för lite mat en timme, passade Matte och hundarna på att vara ute på tomen på framsidan och hundarna sträckte ut sig på gräset i skuggan. Så mycket mer blev inte gjort denna dag för Matte och hundarna. Snickarna hann däremot med en hel del! De stora gamla glaspartierna väger bly och dem lyckades de få bort utan missöden! Golvet är klart och nu börjar arbetet med att få dit de nya skjutbara glasluckorna! Som bortskänkes om någon är intresserad?

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)