Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

GRUPPKÄNSLA

2015-05-22

torsdagen kompenserade Matte sina hundar för onsdagen uteblivna promenerande. Det blev en promenad i området i mycket rask takt, men med stopp för nosande på vissa speciella och särskilt viktiga luktplatser. Även Matte njöt av olika dofter efter vägarna. Häggen blommar! Även en och annan buske av andra sorter sprider dofter så här års. I den egna trädgården håller Luktolvenet på att slå ut. En ljuvligt vacker och väldoftande buske, som behagar trivas på tomten. Mattes kondition börjar ta sig och sträckan avverkades på minus fem minuter mot vad motsvarande promenad brukat ta vid hitflytten för elva år sedan. Redan då fanns smärtan från höften som begränsande faktor till och från. Nu är den helt borta. Ett nytt liv.

Dagen spenderade Matte och hundarna på tomten i solsken, men med hotande regn och åskmoln runt om. Regnet föll endast kortvarigt och mycket lätt. Så inte över omgivningen ett litet stycke bort där det vräkte ner! Tala om lokala skurar!

På kvällen strålade träningsgruppen samman inne i Stockholm, för en gemensam måltid i rena kläder och inte bestående av hamburgare! Sju personer skulle ut och äta Libanesiskt på "Underbar", som fått sitt namn för att det i lokalen tidigare såldes underkläder. Fyndigt! Drottninggatan 102 var således målet för kvällen.

Trots att gruppen setts kvällen innan för träning, blev det mycket snack och skratt och skön samvaro! En grupp som trivs mycket bra tillsammans. Vilket avspeglar sig i träningen, som blir mycket varierad och där alla är med och resonerar och funderar kring olika upplägg. Man känner varandra och varandras hundar. Träningen är mycket seriös men inte så himla allvarlig! Man måste kunna bjuda på sig själv, skratta och ha roligt tillsammans när man tränar. Viktigt är också att alltid komma ihåg att träning är träning! Man måste våga prova nya saker och testa idéer. Det gör man i en grupp där man är trygg med varandra. Träningen får inte bli sådan att man av osäkerhet inför nya ansikten på träningen håller sig till att bara göra det man vet att hunden är bra på. Man vill visa det som är bra. Man vågar inte riskera att göra bort sig. Känner man varandra väl i en väl ihopsvetsad grupp, får kreativiteten större utrymme, vilket leder till utveckling.

Tack till er alla som gör våra träningar så väldigt givande, stimulerande och ROLIGA! Tack för en trevlig kväll tillsammans utan skitiga träningskläder och med en spännande måltid tillsammans.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)