Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

CIRKUS

2013-07-20

Lagom till semesterslutet ordnas det ena och det andra i bygden för sommargästerna. Husse och Matte tackar och tar emot när underhållning bjuds på nära håll. Husse och Matte kände att de behövde lite underhållning efter att ha börjat fundera på vad de håller på med egentligen. Ibland är det lite svårt att inse att man är en osynlig gamling som inte behöver tagas hänsyn till. När man mest umgås med ungdomar i fyrtioårsåldern. Hundvärlden är härligt åldersbefriad! För det mesta. Inte alltid.

Fredagen blev en intensiv dag med jobb hemma. Sådant som måste klaras av innan Husse börjar jobba på måndag. Endera kröp Husse under huset och fixade med separettoans avlopp, endera stod han på taket och sotade skorstenen! Matte tvättade hundfällar och klädsel till Husses bil och lite annat han behöver. Sedan tog Matte med sig hundarna på en lång cykeltur i den kraftiga vinden. Särskilt varmt var det inte med en hel del moln och faktiskt några enstaka regnstänk. Hundarna skötte sig bra vid hundmöten och pinnade på. Gångarterna växlade lite under turen. Det är märkligt tyst och lugnt i båda de fritidshusområden som Matte cyklade igenom. Jätteskönt! Inte en människa vid badet och bilar endast framför enstaka hus. Inte mycket trafik alls.

Men katter finns det gott om. En sorg är att se dem söka värme och mat under vintern. Matte kan inte i skrivbara ord uttrycka vad hon tycker om den närboende man som hävdar ägande till en katt som gått här hela vintern och sökt ett nytt hem. Han påstår att katten är hans, att han bor här hela tiden (inga spår i snön på vintern) och att han på grund av sjukdom inte kan sköta den. Men den är hans! Här finns en familj som inget annat vill än att ta hand om den stackars katten och de tog den till veterinär där det upptäcktes att den var chippad. Mannen hämtade "sin" katt med en hälsning att familjen nog skulle få tillbaka den till vintern. De bor här bara på sommaren så det blir till Lapskfamiljen med två permanentboende grannar katten söker sig i vinter igen. Matte försökte anmäla till LST, men det går bara om katten far illa just nu. "Återkom i vinter". Det kommer Matte att göra.

På kvällen var det cirkus i den närliggande byn Kårsta. Cirkus Wictoria, närmare bestämt. Husse och Matte är förtjusta i cirkus och har inget alibi i form av små barn för att få gå på cirkus. Det var faktiskt några andra gamlingar som gick dit alldeles själva. Utan barn att gömma sig bakom. Detta var den bästa föreställning som Husse och Matte sett på flera år. En bra clown, som i vissa lägen nog roade de vuxna nästan mer än barnen. Lite av kombinerad komiker och artist. Hela föreställningen bars av honom, när han roade mellan varje artist och iordningställande av menegen. Ett gäng pigga shettisar passade bättre på den lilla ytan än stora hästar och de gjorde en fin uppvisning. Tre kameler fyllde manegen på flera sätt. Några rynkade på näsan åt doften. Kinesiska klassiska nummer bjöds det också på och det kändes som ett nytt grepp.

Husse och Matte skrattade och åt godis och var förmodligen jättebarnsliga. Men hade en mycket trevlig kväll. Inte långt hemifrån och hundarna behövde inte vara ensamma särskilt länge.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)