Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TORPARHUNDAR

2013-08-10

Fredag.

Även om Modji och Kirous har parat sig när Matte trodde att det var för tidigt, så har intensiteten i uppvaktningen ökat vartefter och på fredagen stämde de synliga tecknen på höglöp bättre med hundarnas beteende.

Snickaren ville att "byggmästarmatte" kom ut till stugan och gick igenom vad som skulle göras. Nytt plåttak läggs på alla tre byggnaderna och en ny och större altan byggs till lillstugan. Favoritplatsen framför andra! Kan fastställas nu efter att ha vistats vid torpet sedan ett år. Den existerande är delvis förstörd av den myrinvasion som förstörde taket. Trappstegen är lagda amatörmässigt av icke tryckt virke och när vissa delar ändå måste göras om, får verandan samtidigt bli lite större. Matte hade ritningen i skallen och lyckades förhoppningsvis förmedla den till snickaren. Det funkade ju med verandan till bostadshuset. Det är kul att se en idé realiseras, för att sedan se ut precis som det såg ut "innanför ögonen". Ett skapande.

Modji och Kirous släpptes lösa på tomten och Modji åt blåbär! För Kirous var detta en ny plats, som självklart måste utforskas. Han tog de nära 2.000 kvadratmetrarna skogsbacke i besittning och försvann. Temporärt. Han såg ut att njuta storligen! Upp på stora stenblocket för att spana ut över hygget intill, ner till huset för att kolla vad som försigick på taket. Försvunnen under stora ormbunkar och granar. Mycket spring blev det och till slut anslöt han till Matte och Modji som frossade på stora och fina blåbär. Han åt lite han också.

Matte for hem med hundarna på eftermiddagen och då började det regna igen, varför de fick vistas inne på glasverandan. Där kopplade de av helt och halvsov. De är verkligen mycket balanserade båda och har inga som helst problem med att koppla av när det som skall göras är gjort. Skönt!

Husse och Násti kom hem efter en dag på jobbet och slussningen av hundarna mellan olika ställen och hus fungerar utmärkt. Alla verkar nöjda, ingen låter i varje fall. Alla tre slår sig till ro och gillar läget, oavsett var de befinner sig. Som det skall vara.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)