Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MIDSOMMAR

2020-06-19

Torsdagen ägnades åt att snygga till trädgårdsdelen av tomten. Husse gick med gräsklipparen och Matte finputsade med trimmern och satte upp buskstöd till vinbärsbuskarna samt stagade annat som dragit iväg på höjden och behövde stöd. Hundarna låg i skuggan vid trädgårdsmöbeln och höll koll på allt. Både innanför och utanför staketet. När gräsmattan var färdigklippt fick hundarna stora frysta märgben som de kunde ägna sig åt i skuggan av björkarna.

Trakfiken var på kvällen intensiv och fartfylld på raksträckan till slutet av vägen, fyrahundra meter bort vid vändplanen. Bråttom, bråttom hade många till sina fritidshus! Trafiken ut från Stockholm dagen före Misommar är inte att leka med! Vilket Matte kort efter sudentexamen  fick erfara, när en bil kom i vägen för Mattes cykel. Stressen ut från stan fick en bilist att bryta trafikreglerna. Mattes skalle sprack när hon krockade med bilen. Det var dumt. Man hade inga cykelhjälmar på den tiden. Varje sommar vid Midsmmartid fruktar Matte en olycka med barn inblandade under Misommarhelgen. Vägsträckan utanför Lapskreviret används som både lekplats och fartsträcka vissa tider. Midsommarhelgen är en "viss tid".

Var nu rädda om er alla och varandra och håll avstånd i helgen! "Små grodorna" kan man dansa! Men inte mycket annat av de traditionella ringdanserna med bibehållen social distans. En lek på en studentskiva gav ett lokalt utbrott av Covid-19 och smittan sprids ännu! I går rapporterades 102 avlidna i Covid-19.

DET ÄR INTE ALLS ÖVER! Lyssna på vad "rekommendationerna"/reglerna säger! Man kan smitta utan att själv ha en aning om att man bär på smittan, då man inte har några symptom. Läs fakta. Det är inte alls bara gamlingar på boenden som dör i denna fasansfulla sjukdom! Vilket många verkar tro dessvärre.

Tag vara på sommaren på ett klokt sätt och glöm inte alla som sitter ensamma och isolerade! De är många. Alla har inte barn och barnbarn. Skänk en ensam och isolerad  granne sjuttio plus en tanke och hör av er.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)