Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INSKRIVNING

2014-08-26

Måndag.

Matte fick sätta lite fart på morgonen. Hundarna skulle rastas och hinna få lite "egentid" på tomten innan Matte måste lämna dem under lite för många timmar. Matte skulle skrivas in för operationen nästa vecka.

Sjukhuset där Matte skall opereras ligger ungefär en timmes bilresa hemifrån. Orthocenter på Löwenströmska Sjukhuset har ett gott rykte och där har Matte valt att få höften utbytt. Här byter man höfter och knän och har specialiserat sig på det. Många åker betydligt längre än Matte för att få sina leder utbytta på denna klinik. Man utför 23 operationer per vecka och utan komplikationer vistas man 4 dygn här totalt. För många år sedan fick Matte rådet att undvika de stora sjukhusen i Stockholmstrakten och började höra sig för om vart det var lämpligt att vända sig. Den läkare som skall skära upp Matte och såga av hennes ben har ett mycket gott rykte. Det känns tryggt.

Om någon undrar varför Matte berättar om sina handikapp och stundande operation på denna hundsida, så är det för att alla djurs liv i allra högsta grad påverkas av sin ägares hälsotillstånd. Av att deras Matte inte kan gå ordentligt och inte heller kan göra allt möjligt annat som hon är van vid att göra utan problem. Som djurägare fasar man ju för att inte kunna ta hand om sina djur så som man vill och är van vid. Man får kämpa på och göra så gott man kan och acceptera att livet förändras i olika riktningar. Vissa saker kan man åtgärda, andra inte. Det kunde definitivt vara värre.

Hundarna klarar nog av denna annorlunda situation. Hoppas Matte. Här nedan finns en länk som visar hur Matte tänker sig sin förbättrade fysiska kapacitet efter operationen. Vilket förhoppningsvis även kommer hundarna till del!

https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=752233334823656&set=vb.100001109908238&type=2&theater

 När Matte kom hem igen, efter en lång dag med mycket information och provtagningar var Matte trött. Tog en fika ute med hundarna på  tomten och lät dem gå lös på varsitt fryst märgben. De verkade nöjda till Mattes stora glädje. 

Innan skymningen föll tog Husse med hundarna på en skogspromenad och ännu finns det blåbär som hundarna gärna förser sig av. En sen middag väntade när de kom tillbaka.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)