Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DÖDSOLYCKA

2015-03-07

Fredag.

Soptunnan var utställd, men tömdes aldrig på fredagmorgonen.

På radio rapporterades om en svår olycka där en person kommit under en sopbil. Det snöade ymnigt och var slaskigt på morgonen. Halkigt. Några kvarter bort i området slutade arbetsdagen just som den börjat, för den som brukar hämta soporna vid den lilla stugan i skogen. Det såg mycket illa ut enligt polisen och mannen avled av sina skador. Han gick till jobbet som vanligt och for ut i skogen för att hämta familjens sopor, men han kom aldrig hem igen. Han kom under bilen som kollegan körde och slutade sitt liv en dag som skulle ha blivit en arbetsdag som alla andra. En fredag med planer för helgen. 

En tankeställare. Hur lite vi vet och hur ofantligt snabbt och abrupt våra liv kan ta slut.

En berörd Matte höll sig hemma i trädgården med hundarna under dagen.

Matte har rivstartat med trädgårdarbetet efter snöskottningen i och med fällningen av de två stora granarna. Efter att den senaste sommaren allt mer ha varit handikappad med svår värk och utsliten höft finns en hel del att göra som aldrig blev gjort förra året dessutom. Den utbytta höftleden fungerar utmärkt men Mattes muskler är lite ovana vid hårt arbete och gör sig påminda ibland. Även andra leder, varför Matte valde att avstå långpromenerande med hundarna. Matte och hundarna tog det lugnt denna dag, som startade på ett så fruktansvärt sätt. Matte fikade och funderade. Över livet  och lite av varje. 

Funderade över vårens och sommarens alla Lapskvalpar, som förhoppningsvis alla kommer till hem som vet att uppskatta bra arbetshundar och även får det. Över de Lapskvalpar som inte kommer till hem som vet att uppskatta bra arbetshundar och bara vill ha robusta sällskapshundar. Över de Lapskvalpar som blir negativa överraskningar med sin självständighet och arbetslust. Över de valpköpare som förväntat sig bra arbetshundar, men får sällskapshundar ointresserade av att jobba och utan uthållighet i arbete. Över hur olika man beskriver sina Lapska och vad man uppskattar i rasen. Över de Lapskvalpar som relativt snart behöver få nya och mer aktiva hem med mer tid. Över vart rasen är på väg.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)