Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

RUGGIG MATTE

2019-04-12

Torsdag.

När Lapskflocken kom hem efter träningen på onsdagen var det kallt. Det hade snöat under dagen och temperaturen sjönk i kvällningen. Kaminen hade svalnat. Kvällens övning var rolig och hemkomsten skedde senare än planerat. I stugan var det 16 grader och i Mattes sosvrum 14,5. Matte kröp ner med en varmvattenflaska och en extra filt över täcket. Svalt i sovrummet är skönt, men en iskall säng mindre skön.

Matte sov gott hela natten och vaknade stel i hela kroppen. Fortsatte frysa hela dagen och matade elden i kaminen noga hela dagen. Det blåste och snöade i ständigt återkommande byar hela dagen. Då och då tittade solen fram lite försiktigt, en halvtimme högst i taget. För att få lite frisk luft och för att få igång cirkulationen gick Matte ut och spridde en del av hundarnas middag på gräsmattan. De hade att göra en stund med att leta torra foderkulor och farten var god. Matte klippte ner lite urgallrade grenar, men gick på halvfart. Värk i kroppen.

Husse gick både morgonpromenad, skogpromenad och till brevlådan på eftermiddagen, så hundarna gick det ingen större nöd på.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)